Osjećate se umorno na poslu? 4 savjeta kako vratiti fokusiranost  - BONJOUR.ba - bh.lifestyle magazin

Osjećate se umorno na poslu? 4 savjeta kako vratiti fokusiranost 

POSLOVNI SAVJETI
17.9.2019.

Nešto kasniji odlazak u krevet, nedostatak motivacije ili preduga lista obveza..., postoji više razloga zbog kojih se na poslu možemo osjećati umorno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponekad se odgovor u povratku koncentracije krije u radu sa slušalicama ili biranju opcije mute na telefonu, dok je ponekad za povratak volje za rad potrebno malo smijeha, kratka šetnja i mala pauza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku smo izdvojili još par jednostavnih trikova koji će vam pripomoći da vratite motivaciju za daljnji rad u uredu. 

UMJESTO KAVE, PIJTE VODU

Uredu je naravno jutro započeti uz šalicu kave, no, kada oko podnevna osjetite prve znakove pada koncentracije, nemojte posezati za još jednom šalicom kave. Kofein možete potaknuti ubrzan rad srca, kao i znojenje. Zato birajte čašu vode koja će vam također dati energiju, ali i rezultirati zdravijim organizmom. 
Savjet plus: Termalna vodica također će biti super boost i osvježenje kada osjetite pospanost i umor. 

PRAVILO '20 MINUTA'

Kada osjetite da je umor već uzeo maha, napravite pauzu. Dvadeset minuta radite aktivnosti koje nemaju nikakve veze s poslom. Prošećite niz ured, katove, vani. Razgovarajte s kolegama o svakodnevnim temama. Pozovite člana obitelji na telefon. Ta pauza pomoći će vam da se opustite i započnete dalje s poslom svježi i odmorni. 

BUDITE REALNIJI PRI POSTAVLJANJU CILJEVA ZA DAN

Kako ne biste izgubili fokus oko obveza koje su uistinu važne, pazite da pravilno organizirate vrijeme kojim raspolažete. Svaki dan imajte top 3 zadatka koja trebate obaviti i popisane manje korake koje vode ka ostvarenju tih ciljeva. Teže zadatke uvijek obavljajte ujutro, kada je vaša koncentracija najviša, a za poslijepodne ostavite jednostavnije obveze. 

PREUREDITE RADNO MJESTO

Ponekad je nered na radnom stolu i hrpa papira koja vas vreba već nekoliko dana razlog zašto se osjećamo pod stresom. Gotovo je nemoguće održati fokusiranost kad stalno morate kopati po stvarima kako biste našli ono što vam treba. Napravite mini pauzu te kreirajte radno mjesto koje će vam mamiti osmijeh na lice. I zatim se vratite obvezama uz čaj od kamilice. A za sutra si zapišite kupovinu mirisne svijeće i svježeg cvijeća, kako bi vaš radni stol uistinu bio vaša mala kreativna oaza.

 

POSLOVNI SAVJETI , 17.9.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Bonjour.ba

Foto by:

pinterest.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno