Kako "ugaziti" novu obuću?
Tekst:Bonjour.ba
MODNI DODACIIzbjegnite žuljeve uz par jednostavnih koraka Jedan od najdražih nam osjećaja jest onaj kad se kući iz grada vratimo s plijenom od jedne ili više kutija u kojima su neke nove cipele. Poznato?Jedino što kvari euforiju oko kupovine novih cipela su ona prva nošenja tijekom kojih bez iznimke zaradimo žuljeve koji nas prate i po nekoliko tjedana. Odlučili smo stati u kraj ovom potonjem osjećaju i potražiti savjete stručnjaka o trikovima kojima se oni služe ne bi li spriječili neugodne trenutke razgazivanja novih cipela. Probajte ih s nama?
Savjet #1
Budite strpljivi i razgazite ih postepeno. Ponesite nove cipele na posao i obujte ih na par sati dok sjedite. Ako su još uvijek uske, obujte ih na blago vlažne čarape, koje će opustiti materijal i oblikovati ga.
Savjet #2
Ako vam se cipele klizaju, imate dvije opcije. Odnesite ih kod obućara i zamolite ga da ih pođoni ili uzmite šmirgl-papir i blago protrljajte dno cipele.
Savjet #3
Koristite omekšivač za rublje da sprijeda omekšate svoje cipele. Postupak je jednostavan. Krpe, papirne ubruse ili novine namočite u omekšivač i ugurajte ih u cipelu tako da u potpunosti popune njen prednji dio. Ostavite omekšivač da djeluje preko noći, i obujte cipele ujutro, kako biste im dali kalup za oblikovanje - svoja stopala. Provjereno djeluje!
Savjet #4
I krumpir se može iskoristiti za proširivanje cipela! O da.
Ogulite dovoljno velik krumpir i umetnite ga u cipelu. Ostavite preko noći i ujutro će vas dočekati proširene cipele.
Savjet #5
Razradite cipele tako što ćete ih saviti nekoliko puta o oba smjera (koliko cipela dopušta) i potom ih ugrijati vrućim zrakom sušila za kosu 2-3 minute. Ponovite postupak par puta.
A.S.