Kako spriječiti ruž da se razmazuje ispod zaštitne maske? Imamo par trikova!

MAKEUP
22.3.2021.

Nezaobilazni sadržaj naše torbice bez kojeg ne izlazimo iz stana, od prošle je godine, uslijed pandemije postala i zaštitna maska za lice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo svoju svakodnevnicu prilagodili situaciji u kojoj se nalazimo, tako su nam i beauty navike u skladu s istom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko ste ruž nanosili samo u kupaonici i eventualno obnavljali nakon jela, sad to zasigurno radite mnogo češće. Iako su usne za vrijeme nošenja maske skrivene i u fokusu su oči, svoje se omiljene boje ruža ipak ne morate odreći. Donosimo nekoliko savjeta kako da ruž duže ostane postojan na usnama.

Foto: @mstreinta

REDOVITI PILING USANA I „TAPKANJE“ KOREKTOROM

Kao i do sada, redovito upražnjavajte piling usana kako bi bile hidratizirane i glatke te dobra podloga za nanošenje ruža. Pogodnom bazom za nanošenje omiljene boje ruža pokazati će se i klasični korektor za područje oko očiju, samo obratite pažnju da bude vodootporan i dovoljno hidratantan.

Foto: @harperandharley

NUDE OLOVKA NIJE NAMIJENJENA SAMO ZA RUBOVE USANA

Kako bi usne izgledale punije i naglašenije, te nanošenje ruža učinile postojanijim, obrubite ih olovkom u nude nijansi. Ne zaboravite olovku nanijeti na cijelu površinu usana, ne samo na rubove.

Foto: @harperandharley

ODABERITE MATIRAJUĆE FORMULE RUŽEVA

Da bi ruž bio dugotrajniji, nanesite ga u slojevima. Pri tome se koristite četkicom, ne samo zbog preciznosti nanošenja nego boljeg prijanjanja ruža na usne. Sjetite se i starog trika i „poljubite“ maramicu kako bi odstranili višak ulja iz proizvoda. Završni sloj ruža bi trebao biti u istoj nijansi, ali u mat verziji.

Foto: @harperandharley

A ŠTO UČINITI KADA SE RUŽ IPAK RAZMAŽE?

Korektor u sticku može riješiti vaše probleme sa razmazanim ružem. Ne zauzima mnogo prostora među ostalim sitnicama u torbici, a može učiniti mnogo za vaš make up. Vrhovima prstiju nanesite korektor preko mrlja čime ćete prekriti nedostatak i ružu dati jaču boju i bolji efekt.

***

Naslovna fotografija: @rebelattitude
Tekst: Ana Bošnjak 

MAKEUP , 22.3.2021.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Ana Bošnjak

Foto by:

@rebelattitude

Podijeli:

Posljednje objavljeno