7 trikova uz koje ćete se nakon opuštenog vikenda fokusirati na poslovne obveze - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

7 trikova uz koje ćete se nakon opuštenog vikenda fokusirati na poslovne obveze

Tekst:

Marija Perić

POSAO & ŽIVOT
13.4.2020.

Globalna pandemija mnoge od nas je već polako naviknula na rad od kuće. Kompletna situacija postaje mrvicu kompleksnija kada dođe ponedjeljak i podjela između radnih navika, kućnog ureda te kućnih obveza zvuči kao nemoguć izazov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, postoji par trikova uz pomoć kojih možete od ranog jutra pokrenuti svoje kotačiće i motivirati se za što produktivniji dan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se fokusirati na poslovne obveze od kuće nakon dugog vikenda, otkrijte kroz savjete u nastavku.

KVALITETAN DORUČAK JE VAŠ NAJBOLJI PRIJATELJ

Doručak bogat proteinima i osvježavajući sok popraćen šalicom najdraže kave idealan je početak dana koji već zvuči skoro kao dovoljan boost za radni dan koji vas očekuje.

KREIRAJTE RASPORED

Prije no što vaše radno vrijeme započne, uzmite svoj planer, rokovnik ili omiljenu bilježnicu i napišite vaš raspored za danas.
Što ste precizniji, realniji, konkretniji, to će se taj plan prije ostvariti i pomoći vam da ostanete uistinu fokusirani i produktivni, pa čak i nakon dugog vikenda i to dok radite od kuće. Možda zvuči izazovno uskladiti svoju poslovnu rutinu sa rutinom doma, pogotovo kada granice skoro da nema, ali uz pravilno planiranje postići ćete željene rezulate.

ODREDITE KOJE JE VAŠE MJESTO ZA RAD I ORGANIZIRAJTE GA

Istražite i odredite koji dio vašeg doma za vas kreira najbolju zonu za rad. Nakon toga dajte sve od sebe da to radno mjesto bude uredno, posloženo i da na njemu krijete sve one sitnice koje vam trebaju iz dana u dan dok radite.

ISKLJUČITE DRUŠTVENE MREŽE MAKAR ZA PRVE PRODUKTIVNE SATE

Prvi sati izjutra za brojne poslovne ljude među vama, ujedno su i najproduktivniji sati za rad. Upravo jutro trebate rezervirati za najteže i one poslove koji traže vašu maksimalnu posvećenost i angažiranost. Probajte upravo u ovom periodu ne osvrtati se na notifikacije i poruke, kako biste bez ometanja odradili sve obveze koje vaš planer krije.

OSTAVITE KUĆANSKE POSLOVE NAKON RADNOG VREMENA

Umjesto da između pisanja mailova trčite kako biste upalili mašinu i složili igračke, pokušajte uistinu odijeliti vrijeme za rad i vrijeme za pospremanje. Ukoliko prekidate svoju radnu atmosferu sa kućanskim poslovima, vaše razmišljanje biti će također prekinuto i motivacija će postajati sve manja i manja. Iako se čini bezazlenim, kreiranje ovakve navike učiniti će puno za vaše fokusiranje na radne obveze, pogotovo kada je radni tjedan tek počeo.

UŽIVAJTE U SVOJOJ PAUZI KOLIKO GOD MOŽETE

Umjesto da se forsirate i pokušavate ugurati što više posla unutar onih 8 sati radnog vremena, pokušajte napraviti malene pauze koje će vam omogučiti da uzmete neku užinu, udahnete svježi zrak na balkonu ili jednostavno pročistite misli. Na taj način ćete se moći svježiji vratiti svom poslu.

NAZOVITE SVOJE KOLEGE S POSLA

Ukoliko se ne možete fokusirati ili niste navikuti raditi od kuće, dobar trik je da nazovete svoje kolege s posla s kojima inače dijelite ured.
Oni će vam opet probuditi tu atmosferu koja inače vlada kada radite zajedno i motivirati vas da se zaista bacite na posao. Također, možete ostaviti upaljenu kameru pored laptopa i zajednički raditi, virtualno.

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno