Kako provoditi vrijeme u Parizu tijekom tjedna mode? - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Kako provoditi vrijeme u Parizu tijekom tjedna mode?

Tekst:

Bonjour.ba

PUTOVANJA
26.9.2014.

Mjesec mode bliži se kraju, te je s početkom pariškog tjedna mode započelo i odbrojavanje posljednjih dana modnog maratona. Nakon Milana, cijela krema modne industrije preselila se u Grad svjetlosti, a s njima brojni blogeri u nadi da će još jednom privući pozornost street style fotografa, te mnogi zaljubljenici u modu željni glamura koji ovaj događaj donosi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pored revija i zabava koje organiziraju neka od najutjecajnijih imena modnog svijeta, Pariz nudi bezbroj zanimljivih sadržaja kroz koje ćete lako upoznati i osjetiti dušu grada. Stari vrtovi, šarmantni restorani, izložbe, muzeji i luksuzne trgovine razlog su zašto glavnu metropolu Francuske nerijetko nazivaju gradom ljubavi, romantike, dobre hrane, umjetnosti i stila.

Što raditi, gdje jesti i što posjetiti u pauzama između revija, donosimo vam u nastavku.

1. Pariški restorani

Le Cafe Marly savršeno je mjesto gdje možete pojesti pravi francuski kroasan uz kavu ili uživati u tradicionalnim francuskim specijalitetima spremljenim na moderan način i sve to uz neodoljiv pogled na muzej Louvre.

01

02

 

Za sve one koji su raspoloženi za šetnju kroz povijest obvezno moraju posjetiti najstariju ulicu u Parizu pod imenom Rue de L'Anncienne-Comedie, u kojoj se nalazi najstariji, povijesni i izrazito šarmantan restoran La Procope. Otvoren je 1686. godine, a nudi tradicionalnu francusku kuhinju i široku lepezu najfinijih francuskih vina u kojima su nekada uživali brojni poznati posjetitelji poput francuskog književnika Voltairea, irskog pisca Oscara Wide i francuskog pjesnika Victora Hugo.

04

05

2. Izložbe

Pariz je grad pun umjetnika, fotografa, književnika i slikara, stoga je poznat po bogatom kulturnom životu. Od 18. rujna svi ljubitelji mode, glazbe i fotografije mogu zaviriti u crno-bijeli svijet fotografa i dizajnera luksuzne kuće Saint Laurent, Hedi Slimanea. Na njegovoj izložbi pod nazivom 'Sonic' izloženi su portreti koje je snimio u posljednjih 15 godina, uključujući i one na kojima se nalaze legende kao što su Lou Reed i Amy Winehouse. Projekt uključuje i video instalaciju u obliku dokumentarnog filma koji prikazuje glazbenu scenu Londona (2003-2007) i Kalifornije (2002-2014). Izložba će sve do siječnja biti postavljena Fondaciji Pierre Bergé – Yves Saint Laurent.

06

07

3. Shopping

Poznati dizajner cipela Massara nedavno je otvorio pop-up trgovinu u Rue Cambon. Sjajan izložbeni prostor, prekrasne arhitekture i interijera, te još ljepših prodajnih artikala među kojima su i Chanel šljokičaste tenisice od tvida koje su pokorile modni svijet.

08

10

09

Za MODAMO.info napisala: Lea Kraljević

Foto: www.buro247.com,www.vogue.com,www.procope.com,www.elle.com

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno