Kako pripremiti savršen čaj? - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Kako pripremiti savršen čaj?

Tekst:

Bonjour.ba

GOURMET
7.10.2014.

Iako  se na prvi pogled mnogima čini da se cijela filozofija pripreme čaja krije u polijevanju osušenih dijelova biljke proključalom vodom, čaj je puno više od toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A ako želite savršen pripremljen čaj, pun okusa i mirisa, molimo slijedite ova četiri koraka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

#Čaj je topao i aromatiziran spoj vode i osušenih biljaka, zato je najbolje prilikom pravljenja čaja najbolje koristiti prirodnu izvorsku vodu.

#Uvijek je bolje kupovati čaj u velikim pakiranjima, koji nije industrijski podijeljen u mini vrećice. Na taj način možete kontrolirati količinu čaja koju stavljate u čaše, kao i njegovu kvalitetu.

01

# Svaki čaj, baš kao i ostala pića, ali i hrana na određenoj temperaturu postiže savršenu harmoniju okusa. Zeleni čaj zahtjeva manje temperature, oko 160 Celzij stupnjeva, dok crni zahtjeva temperaturu od 190 do 200 Celzij stupnjeva, kao i biljni i bijeli čajevi. Kineske trave već mogu varirati. Zato, uvijek provjerite koja je temperatura vode idealna za vaš čaj, kako okus ne bi bio preslab ili prejak.

# Svaki čaj također ima i određeno vrijeme za infuziju ili laički rečeno, vrijeme unutar kojeg trebate držati vrećicu sa čajem unutar vaše omiljene čašice za čaj. Ponekada je riječ o minuti, ponekada o sedam, no uvijek na pakiranju provjerite da li čaj sadrži ove bitne detalje.

Foto: blogspot.com

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno