Kako pripremiti savršen čaj?
Tekst:Bonjour.ba
GOURMETIako se na prvi pogled mnogima čini da se cijela filozofija pripreme čaja krije u polijevanju osušenih dijelova biljke proključalom vodom, čaj je puno više od toga.
A ako želite savršen pripremljen čaj, pun okusa i mirisa, molimo slijedite ova četiri koraka.
#Čaj je topao i aromatiziran spoj vode i osušenih biljaka, zato je najbolje prilikom pravljenja čaja najbolje koristiti prirodnu izvorsku vodu.
#Uvijek je bolje kupovati čaj u velikim pakiranjima, koji nije industrijski podijeljen u mini vrećice. Na taj način možete kontrolirati količinu čaja koju stavljate u čaše, kao i njegovu kvalitetu.
# Svaki čaj, baš kao i ostala pića, ali i hrana na određenoj temperaturu postiže savršenu harmoniju okusa. Zeleni čaj zahtjeva manje temperature, oko 160 Celzij stupnjeva, dok crni zahtjeva temperaturu od 190 do 200 Celzij stupnjeva, kao i biljni i bijeli čajevi. Kineske trave već mogu varirati. Zato, uvijek provjerite koja je temperatura vode idealna za vaš čaj, kako okus ne bi bio preslab ili prejak.
# Svaki čaj također ima i određeno vrijeme za infuziju ili laički rečeno, vrijeme unutar kojeg trebate držati vrećicu sa čajem unutar vaše omiljene čašice za čaj. Ponekada je riječ o minuti, ponekada o sedam, no uvijek na pakiranju provjerite da li čaj sadrži ove bitne detalje.
Foto: blogspot.com