Kako pripremiti kosu za nadolazeće sunčane dane? - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Kako pripremiti kosu za nadolazeće sunčane dane?

Tekst:

Bonjour.ba

KOSA
21.4.2013.

Posebna njega za blistavu kosu ljetiIako netko ljeto i sunce ne doživljava kao ekstremno, ono za biti jako štetno za vašu kosu. Potreban je dodatni oprez i njega da bi ona ostala blistava tijekom sunčanih razdoblja. Donosimo vam nekoliko savjeta što morate napraviti dok sunce još nije uzelo maha.Prvo, zaboravite na šampone teške teksture, koristite one na bazi kamilice jer ona njeguje kosu. Možete čak i skuhati 1-2 vrećice čaja od kamilice, te uobičajeni postupak ispiranja kose završiti čajem. Postupak ponovite svako nekoliko dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatno pravilo prije sunčanih dana je da koristite masku za kosu jednom tjedno. Preporučamo maske na prirodnoj bazi, poput maske od jaja, jojobinog i katarionovog ulja. Ova kombinacija će nahranit će vašu kosu, dati joj sjaj i dodatnu zaštitu od sunca. Izbjegavajte regeneratore u toplijim danima. Njihova struktura može se lako nadomjestiti nekim prirodnim preparatima, poput maslinova ulja, koje će dodatno smanjiti rizik za oštećenje kose. Ona će vam biti jako zahvalna na maslinovom ulju jer ono najbolje jača vlasište kose. Kad koristite bilo koje ulje za kosu, prije nanošenja ugrijte ga nekoliko minuta, jer će zagrijano imati veći učinak na kosu. I masku i ulje držite 10-20 min na kosi, ovisno od dužine kose.
Obojana kosa treba dodatnu njegu, pa se preporuča da sve ove tretmane koristiti češće. Nemojte bojati kosu neposredno prije ljetovanja, je će more isprati boju, a kosa će se lakše oštetiti. Ne zaboravite na kraju isprati kosu hladnom vodom, taj postupak čuva boju na kosi i daje joj bolju elastičnost. Koristite i preparate sa zaštitnim faktorom, jer je on potreban kosi kao i koži.

I nikako ne zaboravite da je šešir najbolji prijatelj vašoj kosi u nadolazećim toplim danima!

N.M.

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno