Bh.kuhar Almir Mukača nam je otkrio recept za najukusniji ajvar koji trebate isprobati

GASTRO
10.10.2019.

Svako godišnje doba nosi određene mirise i okuse sa sobom, a jesenska trpeza gotovo je nezamisliva bez kremastog namaza koji donosi spoj omiljenog povrća i začina - ajvara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada smo u nedoumici oko pripreme određenih domaćih jela, domaći chef kuhar Almir Mukača, osnivač brenda Fress ime je kojem se redovito javimo u potrazi za gastro savjetima.

Almir na kulinarskoj radionici

Almir je trenutno dio zanimljivog projekta u organizaciji nevladine organizacije Sara. Naime, pokrenuli su kulinarsku akademiju kroz koju je Almir mentor Srebreničankama te ih vodi kroz svijet kulinarstva. Tijekom njihovog druženja otkrio je i ovaj recept, zaljubio se u okus, a vjerujemo da ćete i vi.

Fotografija nastala tijekom trajanja kulinarske akademije sa Srebreničankama

Zimnica je bez domaćeg ajvara nezamisliva, a mi u nastavku donosimo detaljan recept te upute za pripremu.

Potrebni sastojci:

15 kg crvene paprike
5 kg patlidžana
700 ml maslinovog ulja
2 glavice bijelog luka
1 kašika soli
50 ml octa
50 g senfa

Priprema:

Paprike i patlidžan ispeći. Paprike oguliti, a patlidžan ostaviti preko noći kako bi iscurio višak vode. Samljeti paprike i patlidžan. Dodati ocat, sol i senf. Zagrijati ulje i pržiti povrće stalno mješajući. Nakon 2 sata ajvar je gotov i možete ga pakovati u sterilizirane tegle. Od ove količine, dobit ćete 15 kg ajvara, odnosno 40 tegli težine 340g.
Za pripremu ajvara je potrebno oko 8 sati radi i zahtijeva stalni nadzor, a pogotovo kada se lagano kuha.

Dobar tek i želimo ukusno druženje uz ajvar i vrući kruh!

GASTRO , 10.10.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

pinterest.com, balkanlunchbox.com, osobna arhiva

Podijeli:

Posljednje objavljeno