Kako pravilno očistiti i organizirati nakit?

MODNI DODACI
27.3.2020.

Zaručnički prsten, ogrlica koja se već prenosi generacijama ili naušnice kao Uspomena na završeni studij… u kutijicama za nakit čuvamo artikle koji privlače bezvremenskim dizajnom i kvalitetom izrade, ali i nose veliku sentimentalnu vrijednost. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok neki od nas biraju te artikle nositi svaki dan, drugi tek u posebnim prilikama, jednako je važno voditi brigu o njemu kako biste sačuvali njegov sjaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog toga smo istražili koje su to najbolje opcije za kućno čišćenje nakita i pronašli par cool preporuka dizajnerica nakita - Ashley Zhang, Grace Lee i Katherine Kim koje su otkrile u intervjuu za magazin Popsugar.

KAKO PRAVILNO OČISTITI NAKIT?

Važno je naglasiti da u kućnim uvjetima ne možete tako precizno očistiti nakit kako to rade u studiju za nakit, zlatarama i sl. 
No, možete voditi dodatnu brigu o higijeni kroz nekoliko praktičnih formulacija. 
Naravno, prije kopiranja ovih rituala u svakodnevicu, uvijek se za pojedine delikatne komade nakita možete posavjetovati s dizajnerom/trgovinom koji je nakit i kreirao, odnosno prodao. 

TOPLA KUPKA

Kada dođete doma, svo prstenje koje ste nosili taj dan, možete staviti u malu zdjelu i napuniti ju s toplom vodom u koju ćete dodati tek kapljicu sapuna za ruke ili posuđe.
Vi operite ruke, a zatim nakit izvadite na papirni ručnik i osušite. 

SODA BIKARBONA I JABUČNI OCAT

Organska mješavina jabučnog octa i sode bikarbone također mogu biti korisni u postupku čišćenja nakita.
Nježno ih aplicirajte uz pomoć četkice za zube na nakit i zatim isperite pod mlazom vode. Nakit izvadite na papirni ručnik i osušite. 

DEZINFEKCIJSKI SPREJ ZA RUKE I NIJE NAJBOLJA IDEJA

Alkohol može našteti pojedinim komponentama nakita (raznom dragom kamenju). Zbog toga je sigurnija opcija birati sapun i vodu. 

PASTA ZA ZUBE TAKOĐER NIJE DOBRA IDEJA

S obzirom na to da ona sadrži agresivnije sastojke, može oštetiti nakit te se samim time ne preporučuje kao sredstvo za čišćenje nakita. 

KAKO ORGANIZIRATI NAKIT?

Uz DIY ideje ili kupovinom praktičnih (zidnih) organizera koji će vam dati dobar uvid u kolekciju detalja koje ste vrijedno i pomno skupljali godinama.
Naime, ne želite da su ogrlice koje ste kupili na buvljaku tijekom posljednjeg putovanja isprepletene, a prstenje koje imate još od srednjoškolskih dana na jednoj velikoj hrpi.
Upravo zbog toga klikom OVDJE možete dobiti inspiraciju za njihovo skladištenje i organizaciju.

MODNI DODACI , 27.3.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

pinterest.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno