5 savjeta za pravilno održavanje kupaćeg kostima

STILSKI SAVJETI
14.7.2019.

Pronašli ste svoj idealan kupaći kostim? Sjajno. Kako bi on bio dio vaših morskih avantura i kroz naredne sezone, važna je pravilna briga i njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Badići vremenom gube elastičnost, promjene nijansu ili dođe do oštećenja tkanine zbog kojih više nisu nosivi. Kako biste izbjegli taj scenarij i produžili broj nošenja vašem omiljenom kupaćem kostimu, ovo je par stvari na koje vrijedi obratiti pozornost. 

UVIJEK ISPERITE KUPAĆI KOSTIM OBIČNOM VODOM NAKON KUPANJA U MORU ILI BAZENU
Sol (kao i klor) izgriza tkaninu kupaćeg kostima, zbog čega je poželjno da kupaći kostim koji ste ostavili da se suši na plaži ili doma na terasi, prethodno operete u običnoj vodi. 

BONJOUR.preporuka4 savjeta kako sakriti tragove neujednačenosti tena nakon sunčanja

PAŽLJIVO ISCIJEDITE KUPAĆI KOSTIM OD VIŠKA VODE
Izbjegavajte snažno cijeđenje mokrog kupaćeg kostima, budući da ono može oštetiti samu tkaninu. 

NEMOJTE GA STAVLJATI NA DIREKTNO SUNCE NA SUŠENJE
Sunce može izbijeliti nijansu vašeg kostima, zato, umjesto na direktno sunce, badić stavite u hlad ili makar samo djelomično osunčano mjesto da se osuši. RUČNO OPERITE VAŠ KUPAĆI KOSTIM
Čak i ako imate program ručnog pranja na perilici za rublje, pokušajte badiće uvijek prati ručno, kako biste izbjegli dodatna oštećenja tkanine. A ako ipak birate perilicu, operite ga na niskoj temperaturi u zaštitnoj mrežici. 

PAŽLJIVO NANOSITE KREMU ZA SUNČANJE
Soda bikarbona je jedan od trikova s kojima možete očistiti mrlju s kupaćeg kostima, pa i tragove vaše kreme za sunčanje. Nježno nanesite sodu bikarbonu na mrlju i nakon sat vremena isperite kupaći kostim vodom. 


 

STILSKI SAVJETI , 14.7.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

pinterest.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno