TEKST: Ilda Lihić-Isović

DATUM OBJAVE: 6.7.2020.

Iako je najdraži sjaj onaj koji nam na licu ostavlja sunce, svi volimo i dodatni glow koji nam pruža bronzer.

On našem licu daje i dodatnu toplinu zbog čega je neizostavan dio naše kozmetičke torbice u ljetnim danima. Bronzeri dolaze u nekoliko raznih varijacija i bitno je da pri odabiru idealnog bronzera paziti na nijansu i teksturu proizvoda. Masna koža više voli suhe teksture bronzera, dok suha koža vapi za kremastijim formulacijama.

KAKO ODABRATI IDEALNU NIJANSU BRONZERA?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DANA VAUGHAN | MAKEUP ARTIST (@dmv.makeupartistry) on

Bronzer za svijetlu kožu:

Posegnite za bronzerom koji je boje meda ili bež smeđe boje. Ako niste sigurni u odabir nijanse, imajte na umu da bi bonzer trebao biti tek nijansu tamniji od prirodnog tona kože.

Bronzer za srednju boju kože:

Boje poput bakra ili smeđe-ružičaste odlične su za dame sa maslinastim tonom. Ako vaša koža ima žute podtonove, najbolje je koristiti boje poput koralja, breskve, žutosmeđe ili zlatne boje, a za srednje tonove kože koji su hladniji, koristite ružičaste ili breskvaste tonirane bronzere kako bi vam i dalje dali #sunkissed izgled.

Bronzer za tamnu kožu:

Da biste spriječili stvaranje efekta pepeljaste kože uvijek koristite bronzer koji je jednu ili dvije nijanse tamniji od vašeg tonusa kože. Odaberite tonove jantara, tvida, bakra ili zlata jer su idealni za tamnu kožu. Također, birajte bronzer koji sadrži puno pigmenta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor LaShae (@taylorlashae) on

NANOŠENJE BRONZERA

Nakon što ste pronašli bronzer koji najbolje izgleda na vašoj koži, započnite sa svojom uobičajenom beauty rutinom. Nanesite primer, puder te korektor kako biste prekrili eventualne tamne mrlje, crvene mrlje i područje ispod očiju. Ako vam je koža masna, upotrijebite translucent puder na područjima koja se brzo maste kako bronzer ne bi izgledao previše tamno.
Koristite odgovarajuću četkicu i u malim kružnim potezima nanesite bronzer na čeljust i prostor linije kose. Veoma laganim pokretima, bronzer nanesite na polovice obraza, most nosa, čelo i konačno bradu. Završite svoj izgled dodavanjem rumenila ružičaste ili breskvaste nijanse. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DANA VAUGHAN | MAKEUP ARTIST (@dmv.makeupartistry) on


Bonjour

Tiramisu o kojem će vaši gosti pričati – i gotov je za 15 minuta!

TEKST: Ada Ćeremida

Tiramisu o kojem će vaši gosti pričati – i gotov je za 15 minuta! Tiramisu o kojem će vaši gosti pričati – i gotov je za 15 minuta!

Upozorenje: Limoncello tiramisu nadmašuje sve deserte ljeta.

Ovo nije tiramisu kakav pamtimo iz djetinjstva, ali bi lako mogao postati vaš omiljeni ljetni desert. Lagana, kremasta tekstura, svježina limuna i decentna nota limoncella. 

Ne sadrži alkohol, a donosi sve što volimo kod originala plus ljetni, voćni zaokret. I što je najbolje? Ne treba vam rerna, samo frižider.

 



Sastojci:

Krema od limuna:

  • 100 ml soka od limuna

  • 150 g šećera

  • 3 jaja

  • 50 ml vode

  • 1 kašičica gustina

  • 50 g maslaca (opcionalno)

Krema i slojevi:

  • 250 g mascarponea

  • 300 ml slatkog vrhnja

  • 100 g šećera u prahu

  •  300 ml toplog mlijeka

  • 2 pakovanja piškota (24 – 30 komada)

  • Korica limuna i svježa menta za dekoraciju



bonjour_ba_limun_tiramisu_0_2


Priprema:  

Za kremu od limuna, pomiješajte limunov sok, šećer i vodu u posudi na pari. U drugoj zdjeli umutite jaja i gustin, pa ih lagano dodajte kada se šećer počne topiti. Kuhajte uz stalno miješanje 6 – 8 minuta, dok se smjesa ne zgusne. 

Pred kraj dodajte maslac i ostavite da se krema od limuna hladi na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru, pokriven plastičnom folijom. 



bonjour_ba_limun_tiramisu_0_3


Za kremu umutite mascarpone, slatko vrhnje i šećer u prahu u čvrstu smjesu i ostavite je da se rashladi. Piškote kratko umačite u toplo mlijeko i slažite prvi sloj u staklenu posudu. 

Zatim dodajte kremu, pa kremu od limuna, i nastavite dok ne potrošite sve sastojke. Završite s kremom u obliku tiramisu točkica, pospite koricom limuna i ukrasite mentom. Ostavite da odstoji najmanje 4 sata i poslužite hladno.
 

Foto: @julia_kunchevskaya


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!