4 provjerena trika za savršene 'beach' valove u kosi

KOSA
8.8.2019.

Valovi u kosi ležerna su i ženstvena ljetna frizura koju rado biramo u raznim prilikama. Uz sunce i more, kao provjerene stiliste, ovu frizuru danas lako možemo kreirati i doma, kilometrima daleko od plaže, uz par jednostavnih koraka i pomagala. Ovo su beauty trikovi koji će vam pomoći u kreiranju beauty looka koji je ujedno mladenački, sofisticiran, elegantan i cool.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SUNCE I MORE KAO STILISTI

Nakon što izađete iz mora, na kosu nanesite njegujuću kremu za kosu i sprej s UV zaštitom i neka vrijeme, sunce i sol urade čaroliju.

UVIJANJE UZ POMOĆ SLANOG SPREJA ZA KOSU

U bočicu naspite čašu tople vode, dodajte tri žlice morske soli i jednu žlicu ulja od kokosa. Sprej nanesite na vlažnu kosu i osušite na suncu ili uz pomoć fena, oblikujući rukom kovrdže. S obzirom na to da sol isušuje kosu, ovaj trik za stiliziranje kose ne biste trebali koristiti svakodnevno, budući da može dovesti do efekta 'slamnate' kose i dodatno ju isušiti.

UVIJANJE UZ POMOĆ PAR PUNDŽI

Ako je vaša kosa prirodno valovita i ima tendenciju prelomiti se, nakon pranja, na kosu nanesite sprej za volumen i posušite ju. Zatim podijelite kosu u tri do četiri sekcije (ovisno o gustoći kose) te ih zarolajte u male punđe, pazeći da sam vrh kose ostane ravan. Nakon par sati, raspustite kosu i uživajte u svojim sitnim, ležernim valovima.

UVIJANJE KOSE UZ POMOĆ PEGLE ZA KOSU

Kako biste pripremili kosu za stiliziranje, nakon pranja nanesite hranjivo ulje ili kremu koju i inače koristite te sprej za dodatan volumen. Pazite da birate formulacije koje neće stvoriti efekt nečiste kose. Zatim slijedi uvijanje peglom za kosu. Kosu uvijajte u smjeru suprotnom od lica i pazite da ju raščešljate (rukama ili češljem) tek nakon što se u potpunosti ohladi. Po potrebi, na kosu nanesite i lak za postojanost frizure.

KOSA , 8.8.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

pinterest.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno