Kako je izgledao meni gastro druženja u 4 sobe Gospođe Safije u znaku tartufa?
Tekst:Bonjour.ba
GOURMETNedvojbeno restoran koji je u samom vrhu hrvatske, ali i europske gastronomije, Zigante, u subotu navečer je, delicije sa svog menija, baziranog na čuvenim istarskim tartufima, pripremao u Sarajevu.
U sklopu projekta "Ljubav spaja. Hrana također." koji je kreativni tim sarajevskog restorana 4 sobe gospođe Safije pokrenuo početkom ove godine, šef Zigantea, Damir Modrušan je ekskluzivno kuhao za sarajevske goste.
Emir Parovac, Damir Modrušan i Moreno Debartoli
Po principu Slow Food večere, gosti su uživali u čak 6 slijedova hrane pripremljene s gurmanskim draguljem, tartufom, jednom od najskupljih namirnica uopće u svijetu, sparenih s vrhunskim vinima iz te regije.
MENU
Mousse od ovčjeg sira sa crnim tartufom
Pjenušac brut Zigante
~*~
Terina od jadranske hobotnice sa pjenicom od crnih maslina s crnim tatrufom
Malvazija Istarska 2013.
~*~
Istarski fuži s crnim tartufom
Couve Frasco 2013.
~*~
“Jaje”
(jaje kuhano u sosu vide sa pjenom od mladoga graška i sušenog goveđeg pršuta sa crnim tartufom)
Rose Castagna 2013.
~*~
Obraz istarskoga boškarina u umaku od crnog mljevenog tartufa
TeranoS.Stefano Gran Riserva 2012.
~*~
Sladoled sa crnim tartufom
FOTO: 4sgs