Kako je bilo na otvorenju Kriteriona u Sarajevu? - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Kako je bilo na otvorenju Kriteriona u Sarajevu?

Tekst:

Bonjour.ba

EVENT
11.6.2011.

„I have an art house cinema in Sarajevo“Jučer smo bili na otvorenju prvog ART HOUSE kina u Bosni i Hercegovini. Projekt je to apsolutno vrijedan svake podrške, između ostalog zato što nudi mladim ljudima, prvenstveno studentima mogućnost zapošljavanja na principu pola radnog vremena. Studenti bi tako bili zaduženi za projekcije, program, rad bara, financije i PR. Art kino Kriterion Sarajevo, pored projekcija umjetničkih filmova, pružati će mogućnost mladima za promociju i prezentaciju njihovog rada u svim vidovima umjetnosti i kreativnog izražavanja.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato i ne čudi što se na otvorenje odazvao iznimno veliki broj gostiju, tako da ni gužva za šankom nije predstavljala problem u ovom odlično urađenom ambijentu.
Vesela lica, spremna na komunikaciju, uglavnom zaljubljenici u umjetnost. Inspirirajuće.
Stylingom sinoćnjih posjetitelja također umjetnički, u skladu sa mjestom i dečki i djevojke potrudili su se biti malo avantgardniji, neobičniji i hrabriji.
Za odličnu atmosferu pobrinuli su se DJ Ahmaad, DJ Zlijay, DJ Zoka, Optimus Prime, Aldin i Repetitor VJs , koji su svirali do jutarnjih sati.
Pored kina, u Kriterionu će biti organizirana razna kulturna događanja, a to je također mjesto gdje možete popiti kavu i definitivno saznati nešto više o bilo kojoj vrsti umjetnosti.
Palac gore, za još jedan odličan projekt!

PreviousNext


Tekst & Foto: Monika Šimunac

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno