Kako izgledaju najljepši zimski gradovi u našem susjedstvu? - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Kako izgledaju najljepši zimski gradovi u našem susjedstvu?

Tekst:

Bonjour.ba

PUTOVANJA
26.11.2015.

Snijeg, Frank Sinatra, ukrašene ulice, miris cimeta i kuhanog vina...naše su asocijacije za najčarobniji od svih mjeseci koji nam stiže za par dana. Kao da već u zraku možemo osjetiti odbrojavanje. Približava se. Djedica već priprema svoju kočiju s darovima, razmišljamo kojim sitnicama obradovati najdraže, koje slastice ove godine pripremiti...i – gdje otputovati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoji li mjesto gdje stvari s početka članka možete dobiti u paketu, odjednom, a paket (uspomena) možete ponijeti kući? Postoji. Postoje mjesta, trgovi, štandovi s kojih nećete htjeti otići. Mi vam donosimo one do kojih ne morate daleko ići. Na dohvat su vam ruke, a 12. mjesec uvijek krase i neke lijepe i povoljne turističke ponude. Ako se odlučite za neku od njih umjesto putovanja za Novu godinu, možemo sa sigurnošću reći da nećete požaliti.

# ZAGREB

Glavni grad Hrvatske iz godine u godinu, svojim uređenjem i programom u zimskim mjesecima, sve bolje parira najvećim europskim metropolama. Ono što Zagreb izdvaja od prošle godine jest Veliko klizalište na trgu kralja Tomislava i Božićna bajka. Fuliranje kod uspinjače, manifestacija koja je već prešla u tradiciju, a promovira zagrebačke običaje, čeka vas u Tomićevoj ulici. Ledeni parkovi, glazbeni koncerti, jazz i valcer večeri samo su dio čarolije koja vas čeka udaljena samo par sati vožnje.

zagreb

zagreb6

 

# GRAZ

Ako se odlučite posjetiti Zagreb, onda nikako nemojte propustiti jednodnevne izlete koje možete pronaći u ponudi hrvatskih agencija. Za otprilike 25KM imate povratnu autobusnu kartu za Graz, a trajanje vožnje je oko 2h. Želite li vidjeti božićno drvce okićeno s preko 25.000 lampica i ledene jaslice napravljene od 50 tona leda, ugrijati se uz topli punč, provozati se u adventskom vlakiću i klizati na gradskom klizištu, posjetite neki od nekoliko gradskih sajmova. Ili možda...sve njih.

 

graz2

graz3

# BEČ

Kad kažete zimski grad kažete Beč. Zašto? Jer vuče korijene iz 13. stoljeća. A svake godine isti posjeti oko 3 milijuna ljudi. Sajmovi se održavaju na više lokacija u gradu, ali najpopularniji među njima je „Adventske čarolije u Beču“ ispred Gradske vijećnice. Na sajamskim radionicama mališani svake godine sudjeluju u izradi  više od 50 tisuća malih 'umjetničkih djela', koja završe kod prijatelja i dragih osoba. Kod dvorca Schönbrunn očekuje vas nastavak blagdanskog raspoloženja kroz novogodišnji sajam. Sajmovi u muzejima, zimska sela, radionice, događanja na svakom trgu čekaju vas na otprilike 4h vožnje autobusom iz Zagreba. Za povratnu autobusnu kartu i organizirani jednodnevni izlet iz Zagreba izdvojit ćete oko 50KM.

bec1

bec2

 

# BUDIMPEŠTA

Mađarska prijestolnica se posljednjih godina nametnula kao grad s jednim od najljepših europskih zimskih sajmova. Odražavaju se na dvije lokacije u gradu. U blizini Lančanog mosta i nedaleko od veličanstvene zgrade Parlamenta smješten je glavni sajam s glazbenim sadržajima, radionicama, lutkarskim kazalištem i prigodnim gastro specijalitetima. Kobasice, gulaš, savijače, kesteni i tradicionalni kolač od cimeta. Druga lokacija je ispred bazilike sv. Stjepana, gdje ćete uživati u spektakularnoj rasvjeti i projekcijama na pročelju iste. Zvuci orguljaških koncerta bit će glazbena pozadina vašeg obilaska. Za povratnu autobusnu kartu i organizirani jednodnevni izlet iz Zagreba izdvojit ćete oko 50KM.

budimpesta1

budimpesta

 

 

Foto: BudapestChristmas.com, daileynewshunary.com, itravelsoftware.com, solussapiens.com, grandtours.hr, guerrillagirl.com, povoljno.hr, pojemario.com, simunemanuel.hr, smarttravel.hr, stellarie.com, suitcaseofstories.com, zkhalina.com

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno