Kako aranžirati tulipane u svom domu?

INTERIJERI
14.3.2020.

Tulipani su vjerojatno jedan od zabavnijih koraka uz koji ćete na izuzetno šarmantan način unijeti proljeće u vaš dom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo zato nismo mogli odoljeti, a da s vama ne podijelimo savjete kako ih što duže održati svježima i aranžirati kako bi namamili osmijeh na vaše lice pri svakom ulasku u prostoriju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pored činjenice da će odlično izgledati u vašem dnevnom boravku, sobi ili hodniku pozdravljajući vaše goste, tulipani će u vašoj vazi trajati tri do sedam dana, ovisno o razini njege i vremenu koje je prošlo otkako su tulipani ubrani.

KAKO UČINITI DA TULIPANI TRAJU ŠTO DULJE?

Za vrijeme same kupnje tulipana, uvijek birajte one čije se latice još nisu u potpunosti rascvjetale, ali je na njima vidljiva boja. Također, prije aranžiranja je bitno da oštrim nožem ili škarama odrežete maleni dio stabiljke na dnu. Pomoći će vam i ako birate hladnu vodu i mijenjate ju svaki dan ili dva. I stari trik naših bakica sa kovanicom vam može pomoći obzirom da kovanice u reakciji s vodom uspješno smanjuju stvaranje bakterija i na taj način produžuju vijek vašeg buketa.

KAKO ARANŽIRATI TULIPANE?

Ukoliko ste izabrali samo par tulipana, oni će odlično izgledati u uskoj vazi koju možete dodatno ukrasiti sa lišćem ili drugim cvijećem u sličnoj ili komplementarnoj boji.
No, ukoliko ste izabrali buket on će sam po sebi biti efektan i možete ga bez problema staviti u svoju minimalističnu vazu na središte prostorije u koju želite postaviti svoj aranžman. Efektan aranžman ćete postići ukoliko buket tulipana stavite u vazu sa uzorkom, a za inspiraciju sve što trebate je prelistati fotografije u nastavku. Uživajte u aranžiranju.

INTERIJERI , 14.3.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Dijana Ćavar

Foto by:

pinterest.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno