Kafeterija je nova omiljena destinacija za sve kavoljupce u Bihaću

GOURMET
21.10.2019.

Diljem BiH sve više možemo uživati u specijaliziranim gasto mjestima koji nas motiviraju na posjetu ne samo kroz svoju ponudu kojoj će teško odoljeti svaki istinski foodie nego i kroz interijer. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo takvo mjesto je i Kafeterija, brew coffee bar koji biste svakako trebali posjetiti ako se nađete u Bihaću.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Iza ideje o prvom brew coffee baru u Unsko-sanskom kantonu krije se Adi Bajčetić. S obzirom na to da sam zadnjih osam godina na prekide živio i radio u Keniji koja je pored Etiopije majka kafe, svakodnevno sam bio u doticaju s vrhunskim arabica kafama koje se pored espresso aparata pripremaju kao filter kafe na njihov tradicionalni način. To mi je od prvog dana stvorilo želju da takvo nešto prebacim po svom povratku u BiH...“ - otkrio nam je Adi u razgovoru. 


Upravo zbog toga ne čudi što su mu pri uređenju coffee baru kao inspiracija poslužili upravo priroda i veseli motivi karakteristični za Afriku. Dovoljan je tek jedan pogled k interijeru Kafeterije da se na trenutak osjećate kao da ste ušetali u šareni svijet gdje nastaju posebne gastro priče. Fotelje u jarkim bojama, zeleni zid i šareni kvadratići na zidovima kreiraju posebnu atmosferu. 

No, uz interijer koji će vaš boravak ovdje učiniti šarolikim, ono što Kafeteriju čini posebnom upravo je ponuda samog brew coffee bara. Naime, obzirom da nam je Adi na upit kako bi opisao ovo mjesto u tri riječi odgovorio s „Melji, prži, ponovi“, jasno je da je ponuda toplih napitaka ovdje uistinu pomno kreirana.  


„U ponudi trenutno imamo veliki broj organskih čajeva koje pripravljamo u french pressi te za žene, veoma popularan, matcha čaj. Što se kafa tiče, tu smo također raznovrsni i nudimo širok asortiman speciality kafa (Kuba, Kolumbija, Indija, Brazil, Gvatemala, Etiopija...).“- nadodao je Adi. 
Odlično društvo vašoj jutarnjoj kavi ili čaju bit će i njihove domaće knedle. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kafeterija (@kafeterija_bihac) on


Kafeterija je stvarno napravljena da je svaki kutak poseban za sebe, ali s obzirom na to da radim kao barista, moje omiljeno mjesto je pored kafe aparata.“ – nadodao je Adi.
U nastavku vas vodimo kroz virtualnu šetnju ovim cool mjestom, a već sutra i vi možete isprobati njihovu ponudu na adresi Bosanska bb u Bihaću.

 

GOURMET , 21.10.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

Kafeterija

Podijeli:

Posljednje objavljeno