Ideje za kreiranje bara za kafu zbog kojeg ćete više cijeniti ostajanje doma - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Ideje za kreiranje bara za kafu zbog kojeg ćete više cijeniti ostajanje doma

Tekst:

Emina Smaka

INTERIJERI
23.11.2023.

Da li je šoljica kafe razlog zbog kojeg ujutro lakše ustajete iz kreveta?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tako smo i mislili… Za mnoge savršen početak dana označava jutarnji ritual pravljenje kafe, ili možda savršen završetak radnog dana - šoljica tople kafe kada se vratite kući? U oba slučaju dopast će vam se ideje koje vam danas donosimo. 

 Naime, s nižim temperaturama vani, druženja u obližnjim kafićima rado mijenjamo za ostajanje doma. No, uživanje u kafi je nešto što ne želimo izuzeti iz svog dnevnog rituala. Stoga pomisao na bar za kafu doma zvuči bolje nego ikad. 

Ukoliko ste proveli barem neko vrijeme na Tik Toku onda znate koliko ozbiljno neki kreatori sadržaja shvataju prostor za pripremanje kafe. I dok kod nas običaj pripremanje kafe sa različitim sirupima i okusima nije posebno zaživio, jednostavna kafa je sigurno ritual mnogih. 

 Bilo da volite macchiato, espresso ili možda latte željet ćete imati bar za kafu, uz praktičnost koju pruža zasigurno će biti povod za razgovor kada vam prijatelji dođu na druženje, a dodatno će obogatiti vaš interijer

U nastavku donosimo inspirativna rješenja za kreiranje stanice za kafu, a imajte na umu da vam za isti nije potreban aparat za kafu. Kuhalo za vodu, omiljena džezva, šoljice iz kojih je kafa najukusnija i nekoliko dekorativnih predmeta sasvim su dovoljni za vaš novi, omiljeni kutak u domu. 

 Dodatna inspiracija

 

* * *
Naslovna fotografija: @christopherstark  

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno