Znate li uživati u trenutku? Šejla i Mirza vam daju recept za bolji dan. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Znate li uživati u trenutku? Šejla i Mirza vam daju recept za bolji dan.

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

GOURMET
6.6.2023.

Koliko puta vam se desilo da ste otišli u sobu i na putu do tamo zaboravili razlog zbog kojeg idete, uzeli mobitel u ruke da nešto pročitate, a onda se uhvatite da bez konkretnog razloga skrolate po društvenim mrežama?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Misli su nam konstantno zaokupljene, razmišljamo o poslu, porodici, obavezama, dogovorima, ništa ne želimo zaboraviti, a ipak nam se to desi. Znamo li uopštee uživati u trenutku?

Kako bismo istinski na trenutak bili srećni, ispunjeni i zadovoljni jednostavno moramo naučiti da se fokusiramo na ono što volimo, da uživamo u čitanju, vožnji biciklom, treningu ili jednostavno u šoljici kafe.Pet minuta pauze


U svijetu se dnevno popije 2,3 milijarde šoljica kafe, što znači da se svake sekunde popije njih 2 hiljade. Kafa u Bosni i Hercegovini ima posebnu draž. Ona je sinonim za onih pet minuta koje treba da posvetimo sebi. Brojna istraživanja su utvrdila da više od 70% bh. građana popije više od dvije šoljice kafe u svom domu, a najviše uživaju i njenom okusu i aromi.

 


 

Svoj omiljeni napitak više od 50% ljudi pije odmah nakon buđenja, a svoj ritual „prve jutarnje“ sa pratiocima na Instagramu je podjelila Šejla Ramović.

„Kada sam zamišljala kako će izgledati naša jutarnja rutina prije posla i obaveza imala sam sliku nas kako sjedimo u dnevnoj sobi i u ugodnoj tišini pijuckamo napitak razbuđivanja. Nisam mislila da ćemo sponatno izgaditi našu rutinu ispijanja kafe u krevetu. Jedno od nas ustane, napuni dvije šoljice i donese u krevet, nekad dugo u tišini, nekad kroz priču, smijeh, nervozu ili brzinski dok kasnimo, ali to je postao naš mali ritual koji volimo. Neću vas lagati bilo je kafe i po posteljini.“, napisala je Šejla Ramović, te dodalaPhilips LatteGo nudi nam mnogo opcija i varijanti kafe u zavisnosti od toga kako je započelo jutro tj. kada je završila noć.“


 

 


U zavisnosti kakva nam je kafa potrebna Philips LatteGo će u nekoliko trenutaka učiniti da uživamo u mirisu svježe mljevene kafe, a jednim klikom tu kafu pretvaramo u espresso, cappuccino, macciato ili bilo koji drugi napitak od 12 koji nudi ovaj aparat, pri tome biramo intenzitet i dužinu kafe. Čisti užitak za naše nepce koji će se zahvaljujući savšenoj aromi prenijeti na cijelo tijelo.  


 

Aroma koja budi emocijeUpravo su miris i ukus često naši aktivatori emocija zbog čega nam je bitno da uvijek imamo savršenu aromu koja će u nama probuditi najljepše emocije. Punoća ukusa se postiže sa keramičkim mlinom koji se ne zagrijava i ne tupi te izvlači najbolje iz kafe.

 


 

Philips LatteGo aparat zahvaljujući ovom mlinu može da napravi čak 20 hiljada savršenih napitaka, a svoj doprinos za besprijekornu aromu pružaju još i AquaCelan filter koji čini da voda ne bude previše tvrda i da se ne skuplja kamenac te odvojivi sklop za kuhanje koji se jednostavno opere pod mlazom vode i ne dozvoljava da se u aparatu nakupe ostaci kafe koji mogu da učine da kafa bude kiselkastog okusa.

 

Uživajte u momentuSa Philips LatteGo apartom počinjete da se osjećate kao pravi barista te omiljenu kafeteriju bez razmišljanja prebacujete u dnevnu sobu. To je uradio Mirza Mustafagić koji svakodnevno na Instagramu svojim klipovima uveseljava hiljade pratilaca.

 

 

 

U krevetu, u kuhinji, dnevnom boravku, sami ili u društvu, kafa vam na bezbroj načina može donijeti radost u život. Ne ustručavajte se, napravite omiljenu kafu, uživajte u trenutku i ne dozvolite da vas nešto ometa u tome.

 ***
Naslovna fotografija: Philips PR

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno