Ovo su jutarnji trikovi uz koje će vaš radni dan biti produktivan i uspješan - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Ovo su jutarnji trikovi uz koje će vaš radni dan biti produktivan i uspješan

Tekst:

Arijana Bošnjak

POSAO & ŽIVOT
25.9.2023.

Nekada, koliko god se trudili, ujutro nedostaje mrvica motivacije da ustanete rano iz kreveta i u potpunosti iskoristite dan koji vas čeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspješne žene prihvaćaju moć malih rituala jer sitnice zaista čine razliku. Jutarnje navike su one koje njeguju i pripremaju um i duh za novi radni dan. Iako se radi o par jednostavnih koraka, svaki od njih će vas povesti bliže ostvarenju snova.

Sigurni smo da ćete rado usvojiti nove rituale koji će vam olakšati ranojutarnje alarme, strku spremanja za posao i glavu punu informacija što sve treba obaviti za taj dan. Mi vam donosimo nekoliko ideja koje možete uvesti u svoju svakodnevicu postepeno i testirati njihovu efektivnost.


Buđenje rano ujutro

Neka vam motivacija za ranojutarnje buđenje budu vaši snovi o budućnosti koje sigurno nećete ostvariti klikom na tipku za odgodu alarma. Uspješne žene će ustati čak i par sati prije početka radnog dana i uzeti vrijeme za sebe dok svijet još, na neki način, stoji u mjestu. Tišina koju donosi jutro pomoći će vam da smirite i razbistrite misli i obavite par rituala koji će vas aktivirati.


Vježbanje

Da, da, svjesni smo da se ovo čini kao nemoguć korak u ranu zoru kada svaki atom u vašem tijelu još uvijek želi samo spavati. Vježbanje provjereno podiže energiju i pročisti um pa smo sigurni da s vremenom više nećete trebati motivaciju jer će vas dobar osjećaj koji stvara vježba sam pokrenuti. Preporučujemo lagane aktivnosti poput joge, jogginga ili kratkih vježbi koje možete uraditi doma.

 Postavljanje ciljeva

Kažu da je dobra priprema pola odrađenog posla. Zaista, dan koji počnete jednom to – do listom sigurno proći produktivnije od onoga gdje „zapisujete“ stvari u glavi koje na kraju dana dođu na naplatu u vidu nezavršenih zadataka. Ovako ćete dobiti jedan čist pregled dana koji vas čeka, a svaki zadatak koji prekrižite s liste donijet će osjećaj ponosa i postignuća.

 Odjenite se za uspjeh

Znate za onaj savjet koji kaže da se ne treba odjenuti za posao koji imate, već za posao koji želite? Bez obzira na kakvoj poziciji radite, čak iako radite od doma i nitko vas ne vidi, vaš mindset se mijenja u skladu s odjećom koju nosite. Potrudite se da svako jutro izgledate profesionalno i kao da se spremate za najvažniji sastanak u karijeri. To će donijeti samopouzdanje i postaviti pozitivan ton za taj radni dan.

 

* * *
Naslovna fotografija: @anoukyve

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno