5 sitnih rituala uz koje ćete postati jutarnji tip osobe - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

5 sitnih rituala uz koje ćete postati jutarnji tip osobe

Tekst:

Bonjour.ba

POSAO & ŽIVOT
3.9.2019.

Ranije buđenje te mijenjanje jutarnjih rituala zasigurno je jedna od točki koju mnogi od nas redovito upisuju na listu ciljeva koje želimo ostvariti kroz mjesec. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naša jutra su uistinu dragocjena, budući da, prije nego izađemo van da se suočimo s podugom to-do listom obveza, imamo vremena uživati u sitnim ritualima koji će nas inspirirati i dodatno motivirati, ali i u druženju s obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako biste već od ranog jutra dobili potreban boost, u vašu jutarnju rutinu dodajte i ove sitne navike. Istraživanja pokazuju da je potrebno oko 22 dana da steknemo nove navike, a ako krenete od sutra s ovima, do kraja mjeseca već ćete biti jutarnji tip osobe. 

KREIRAJTE JUTARNJI RITUAL KOJEM ĆETE SE IZNOVA RADOVATI 

Nekima od nas je to joga, drugima trčanje, trećima čitanje magazina. No, pokušajte da vaša jutra započinju uz jednu aktivnost kojoj ćete se radovati kada legnete spavati. Maska za lice, kava i omiljeni doručak uz glazbu može biti upravo vaš odgovor na upit zašto su jutra sjajna. 
Neka imaju svrhu i šarm – nemojte da postanu ubrzana trka po stanu u potrazi za odjećom, ključevima i termosicom kave. 

VEČER PRIJE ZAVRŠITE DIO POSLA KAKO BI VAM JUTRA BILA SLOBODNIJA

Spakirajte torbu, pripremite i ispeglajte odjeću, pronađite nakit koji ćete nositi uz look… ovi sitni koraci pomoći će vam da se budite odmorniji, poletniji i motiviraniji. 

ZABORAVITE NA MOBITELE PRVIH POLA SATA NAKON USTAJANJA 

Uložite vrijeme ujutro u aktivnosti koje će vam donijeti motiviranost, a emailovi i društvene mreže neka malo sačekaju. Posvetite se pripremi doručka i druženju s dragim ljudima.

 

ZABORAVITE NA OPCIJU 'SNOOZE' 

Pomicanja alarma minutu, dvije, pet ili deset, zapravo donosi brojne negativnosti u vaš ritual spavanja te vas čini još umornijima nego što ste bili kada je alarm zazvonio po prvi put. 

OTVORITE ZASTORE I PUSTITE PRIRODNO SVJETLO U PROSTORIJU 

Sunčeve zrake prvi su znak vašem tijelu da je vrijeme da ustanete. One će djelovati poput kave i motivirati vas da nasmijani pozdravite dan.

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno