Katica Čamber nam je otkrila recept za pincu koja će oduševiti sve za stolom - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Katica Čamber nam je otkrila recept za pincu koja će oduševiti sve za stolom

Tekst:

Ana Rotim

GOURMET
15.4.2022.

Tijekom blagdana posebnu čar donose recepti koji se prenose s generacije na generaciju i koje uživamo raditi s krugom najbližih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Jedan od takvih je pogača, sirnica, a mnogima poznata pod nazivom pinca. Naime radi se o tradicionalnom slatkom kruhu kojeg obožavaju sve generacije pa je zajedno s tim krasi epitet skoro pa nezaobilazne slastice uskrsnog stola.

Ovog puta obiteljski recept za ukusnu pincu otkrila nam je Katica Čamber koja se krije iza profila justkatebake uz poruku „Radite ih sa djecom, neka svi naprave oblik koji žele i tako potaknite i njihovu maštu i kreativnost. A tek kada papaju nešto fino što su svojim rukicama zamijesili… Eto vama neprocjenjivih obiteljskih uspomena".  Radi se o dugogodišnjoj tradiciji s otoka Hvara koja će vas oduševiti jednostavnom pripremom i za koju smo sigurni da će tijekom Uskrsa oduševiti vaše najbliže.





Sastojci:

750 gr brašna
3 jaja
1 kockica svježeg kvasca
1 instant kvasac
1 prašak za pecivo
2 vanilin šećera
125 ml ulja
250 ml mlijeka
125 gr šećera
Limunova i narančina korica
Prstohvat soli
Rum, aroma badema - po želji


Priprema:

Najprije staviti kvasac, malo šećera i brašna i polovicu mlakog mlijeka da se kvasac aktivira. U međuvremenu, miksati pjenasto jaja sa šećerom i vanilin šećerom, dodati preostalo mlijeko koje ste dodatno zagrijali da postane vruće, te postepeno dodavati - brašno, zapjenjeni kvasac i ostale sastojke. Miješati mikserom na srednjoj brzini 10 minuta. Ostaviti tijesto da naraste. Oblikovati sirnice, ostaviti da jos jednom pokrivene narastu i zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva. Nakon što je pećnica zagrijana, pince pecite bez ventilatora 35 minuta. Biti će divno rumene, mirisne i mekane. Vruće ih premazati otopljenim maslacem ili još bolje domaćim proseccom. Prince ukrasite kombinacijom vanilin i granuliranim šećerom ili šećerom u kocki kojeg ste grubo usitnili.




* * *
Naslovna fotografija: @justkatebake

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno