Julia Roberts: Romantični filmovi koje ćete rado pogledati s prijateljicom - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Julia Roberts: Romantični filmovi koje ćete rado pogledati s prijateljicom

Tekst:

Ana Rotim

FILMOVI & SERIJE
27.10.2022.

Julia Roberts, hollywoodska je diva koja je obilježila eru romantičnih filmova devedesetih godina prošlog stoljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Nakon što je srca obožavatelja ukrala ulogom simpatične Vivian u legendarnom filmu Pretty Woman, Julia je svojim zaraznim osmijehom ali i izvanrednim talentom oduševila glumački svijet. Veoma ubrzo nakon te filmske uspješnice, Julia je dobila postala omiljeno lice za snimanje romantičnih filmova koje rado pogledamo s prijateljicama, sestrom ili pak mamom.

Stoga, nakon što je posljednjih dana naše simpatije ukrala filmom Karta za raj, morali smo kreirati listu njenih kultnih filmova iz '90-ih koje rado iznova pogledamo.

Pretty Woman

Ovu listu morali smo početi s romantičnim filmom koji i dan danas slovi kao jedan od omiljenih mnogima. Ako još niste pogledali nešto drugačiju ljubavnu priču koja se rodi između mlade Vivian i Edwarda, ovaj film preporučujemo.

Notting Hill

Ova neočekivana ljubav između uspješne glumice i skromnog knjižničara kojeg glumi Hugh Grant dogodila se sasvim slučajno i neočekivano prikovat će vas uz male ekrane. 

My Best Friend's Wedding

Film My best friend's wedding iz 1997. godine romantična je komedija gdje Julia glumi Julianne koja otkriva da je zaljubljena u svog najboljeg prijatelja koji se zaručio.

Runaway Bride

Nakon filmske uspješnice Pretty woman, Julia Roberts i Richard Gere našli su se kao zvijezde još jedne romantične komedije ovog puta pod nazivom Runaway bride. Priča govori o šarmantnom izvjestitelju koji se zaljubi u buntovnu damu koja vješto izbjegava brak.


* * *
Naslovna fotografija: @lizlangeofficial

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno