Jučerašnji događaji su uzdrmali svakoga od nas. Evo što možete učiniti za druge, ali i za sebe.

ZDRAVLJE I NJEGA
30.12.2020.

I baš kada smo pomislili da smo završili s iznenađenjima za ovu godinu, jučer je naše susjedstvo pogodio veliki potres.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uslijedio je osjećaj nevjerice i tužni prizori koji su u svima potaknuli ogromnu želju za pomoć i podršku svima onima koji su pogođeni ovom nepogodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Val emocija koji je slijedio iz sata u sat sa svakom novom vijesti pokazao je kako u nekoliko sati možemo napraviti puno toga za druge i pokazati zajedništvo, ali i da danas više nego ikada ranije, moramo biti zahvalni. Na toplini doma, dragim ljudima i zdravlju. 

ŠTO MOŽETE UČINITI ZA DRUGE?

Ponašati se odgovorno (u skladu s preporukama uslijed korona virusa), ne širiti dezinformacije i ono najvažnije, ne širiti paniku. Slijedite savjete nadležnih tijela, dajte drugima podršku kroz riječ, virtualni zagrljaj ili budite dio neke od provjerenih akcija za podršku osobama pogođenima potresom. U Bosni i Hercegovini je Crveni križ Federacije BiH otvorio broj za pomoć – 17023, a više detalja donosimo ovdje. Nazovite prijateljicu, sestru, baku i recite im nešto ohrabrujuće, nasmijte ih i recite da paze na svoje zdravlje, kako psihičko, tako i fizičko.

ŠTO MOŽETE UČINITI ZA SEBE?

Kalendarski dolazak nove godine u svima nama budi nadu, označuje novi početak i podsjeća da nas čekaju neke nove lijepe stvari i događaji. Iako su kraj godine obilježile dvije opasnosti – korona virus i nedavni potresi, pokušajte dan ispuniti aktivnostima koje će vam pomoći da se opustite. Pazite da pratite samo provjerene izvore vijesti. Dijelite emocije s drugima, razgovarajte s ukućanima, pokušajte pisati dnevnik zahvalnosti. Dodajte u svoj dan male rituale koji će vaše misli usmjeriti na lijepe stvari u danu i blagodati koje imate. Sve će uskoro biti uredu, a do tada, mi vam šaljemo zagrljaj. Virtualni, ali itekako jak!  BONJOUR.ba 

***
Tekst: BONJOUR.ba
Foto: usplash.com

ZDRAVLJE I NJEGA , 30.12.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

unsplash.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno