Jeste li znali: Tko pravi najljepše biserne ogrlice? - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Jeste li znali: Tko pravi najljepše biserne ogrlice?

Tekst:

Bonjour.ba

MODNI DODACI
12.2.2012.

Prekrasni biseri složeni u duge niske     Sjećate se Sare Murphy iz 20-tih godina koja je nosila bisere svaki dan, čak i na plažu? Hm, ne bismo li svi trebali to činiti? Pa što ima ljepše od dugih bisernih niski uz koje i obična majica izgleda besprijekorno? Znate li gdje ih možete nabaviti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa1916. godine zlatar Jacques Cartier kupio je svoju prodavaonicu na Manhattanu tako što je zamijenio dvostruku nisku uzgojenih bisera za tu zgradu. Od tada je postao jedan od bogatih ljudi u branši prodaje nakita. U njegovim prodavaonicama još uvijek možete pronaći neke od najskupljih bisera.
Mikimoto je prije sto godina počeo da uzgaja školjke koje su davale najljepše bisere i od tada proizvodi najskuplje bisere na svijetu. Ako imate brdo novca, ovi biseri su za vas.
Tu su još i Lanvin biseri na satenskoj vrpci, proslavljeni na njegovoj reviji i od tada su u središtu mode. Mali su pristupačniji, ali i za njih trebate izdvojiti pozamašne cifre. O ljepoti ovih bisera ne treba ni pričati, ona je vječna i neusporediva.

biseri_sara

Sara Murphy na plaži

Zanimljivo je da je 1996. godine niska lažnih bisera koja je bila u vlasništvu Jackie Kennedy prodana na aukciji za 211.500 dolara, stoga se ne libite naći svoju lažnu bisernu ogrlicu i od nje napraviti pravo blago.


N.M.
Foto: itrulyadoreit.blogspot.com

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno