TEKST: Ilda Lihić-Isović

DATUM OBJAVE: 27.9.2020.

Sa dolaskom jeseni ono što najviše volimo je nevjerojatan miris koji dolazi iz kuhinje.

Cimet je na samom vrhu najdražih začina, a u kombinaciji sa jabukama i kokosovim šećerom jednostavno je savršenog okusa.

Zbog toga smo odlučili pokazati vam ove ukusne palačinke od jabuka i cimeta koje su idealan desert za jesen i blagdane. Možete ih pripremiti za doručak, ali i kao desert dok gledate omiljenu seriju. Ukoliko želite da  palačinke budu bez glutena, koristite rižino brašno ili koristiti običnu zob da biste sami napravili zobeno brašno.  Jednostavno preradite zob u blenderu, procesoru hrane ili u mlinu za kavu/začine.

Foto: elavegan.com

Nadjev se sastoji od slatkih jabuka, cimeta, kokosovog šećera, limunovog soka i malo kukuruznog škroba. Ako želite, možete dodati i grožđice, ekstrakt ruma i ekstrakt vanilije. Začin bundeve također je lijep dodatak. Jednostavno trebate nasjeckati jabuke, dodati sve sastojke u tavu i pustiti da krčka nekoliko minuta. Recept smo pronašli ovdje, a sve detalje ove ukusne slastice otkrivamo u nastavku.

SASTOJCI:

Prvi dio:

  • 90 g mljevene zobi ili obično brašno
  • 80 g rižinog brašna ili obično brašno
  • 4 žlice (32 g) kukuruznog škroba
  • 2 žlice kokosovog šećera ili soka limete
  • 1 žlica sjemenki lana mljevenih ili chia sjemenki
  • 1 žličica praška za pecivo

Drugi dio:

  • 360 ml mlijeka
  • 1 mala (80 g) banana
  • 1 žlica limunovog soka ili soka limete
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije
  • ulje za prženje

Nadjev:

  • 3 oguljene i nasjeckane jabuke
  • 3 žlice kokosovog šećera ili smeđeg šećera
  • 2 žlice mlijeka
  • 1/2 žlice limunovog soka ili soka limete
  • 1/2 žličice kukuruznog škroba
  • 1 žličica cimeta

Foto: elavegan.com

PRIPREMA:

Da biste napravili palačinke, jednostavno stavite sve sastojke iz prvog dijela u posudu i promiješajte.

Sve sastojke (osim ulja) iz drugog dijela obradite u procesoru hrane, a zatim dodajte prvu smjesu i dobro izmiješajte. Ostavite tijesto da odstoji pet minuta. Zagrijte malo ulja u maloj/srednje velikoj tavi koja se ne lijepi. Ulijte 1/4 šalice tijesta u tavu i napravite palačinke. Nakon nekog vremena tijesto će postati gušće, pa ćete možda trebati dodati mlijeka. Nastavite dok ne potrošite svu smjesu.

Za punjenje jabuka stavite sve sastojke u tavu, promiješajte i pustite da se krčka nekoliko minuta na laganoj/srednjoj vatri. Na svaku palačinku dodajte nekoliko žličica nadjeva, smotajte i poslužite sa prelivom od karamel sosa ili nekog sosa po vašoj želji. Uživajte!

 Foto: elavegan.com

SAVJET PLUS ZA KARAMEL SOS:

Sastojci:

  • 3 žlice kokosovog šećera ili smeđeg šećera (30 g)
  • 2 žlice vode (20 g)
  • 2 žlice maslaca od kikirikija

Priprema:

U malu posudu dodajte maslac od kikirikija. Zagrijte vodu i šećer u tavi i pustite da zavrije. Smjesu šećera prelijte maslacem od kikirikija i miješajte pjenjačom, a zatim prelijte preko palačinki.

Bon Appétit!

Za više ukusnih recepata svakako posjetite Web stranicu i Instagram profil.

***
Naslovna fotografija:  elavegan.com
Tekst: Ilda Lihić-Isović


Bonjour

Već snižene i ispod 80 KM: Zara plave haljine rješavaju svaku ljetnu dilemu!

TEKST: Adelisa Mašić

Već snižene i ispod 80 KM: Zara plave haljine rješavaju svaku ljetnu dilemu! Već snižene i ispod 80 KM: Zara plave haljine rješavaju svaku ljetnu dilemu!

Ako ovog ljeta želiš boju koja izgleda svježe, a pritom nije previše klasična, plava je pun pogodak. Donosi lakoću i eleganciju, i podjednako dobro izgleda u gradu i na moru.

Ove sezone vraća se u svim nijansama: od pastelno plave do duboke tirkizne. I dok bijela ostaje vječni favorit, plava joj ozbiljno konkurira.


bonjour_ba20250624-094906plava_haljina

Foto: @elenagiadaa


U Zari smo pronašle pet modela koje želimo nositi od jutra do večeri. Lanena haljina-košulja odlična je za posao, ali i za opuštene večere uz čašu vina. 


bonjour_ba20250624-094929plava_haljina

Foto: @lilyisabellaclark


Midi haljina na vezanje idealna je za ljetne šetnje uz more, dok mini haljina koja se okreće s tobom u baby blue nijansi izgleda šik i uz ravne sandale i uz štikle. 

 



Za opuštene dane, biramo oversized model, dok haljina s volanima i tankim bretelama donosi pravi mediteranski ugođaj.


bonjour_ba20250624-095133plava_haljina

Foto: @rosee.lola


U nastavku ti donosimo naših pet favorita koje bismo nosile svaki dan ovog ljeta:
 

bonjour_ba20250624-100006plava_haljina
 

Kupi ovdje



bonjour_ba20250624-100031plava_haljina
 

Kupi ovdje



bonjour_ba20250624-100025plava_haljina
 

Kupi ovdje



bonjour_ba20250624-100019plava_haljina
 

Kupi ovdje



bonjour_ba20250624-100013plava_haljina
 

Kupi ovdje

 

Pogledajte najnovije teme na Bonjour.ba 

Naslovna fotografija: @rosee.lola


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!