TEKST: Ilda Lihić-Isović
DATUM OBJAVE: 27.9.2020.
Sa dolaskom jeseni ono što najviše volimo je nevjerojatan miris koji dolazi iz kuhinje.
Cimet je na samom vrhu najdražih začina, a u kombinaciji sa jabukama i kokosovim šećerom jednostavno je savršenog okusa.
Zbog toga smo odlučili pokazati vam ove ukusne palačinke od jabuka i cimeta koje su idealan desert za jesen i blagdane. Možete ih pripremiti za doručak, ali i kao desert dok gledate omiljenu seriju. Ukoliko želite da palačinke budu bez glutena, koristite rižino brašno ili koristiti običnu zob da biste sami napravili zobeno brašno. Jednostavno preradite zob u blenderu, procesoru hrane ili u mlinu za kavu/začine.
Foto: elavegan.com
Nadjev se sastoji od slatkih jabuka, cimeta, kokosovog šećera, limunovog soka i malo kukuruznog škroba. Ako želite, možete dodati i grožđice, ekstrakt ruma i ekstrakt vanilije. Začin bundeve također je lijep dodatak. Jednostavno trebate nasjeckati jabuke, dodati sve sastojke u tavu i pustiti da krčka nekoliko minuta. Recept smo pronašli ovdje, a sve detalje ove ukusne slastice otkrivamo u nastavku.
SASTOJCI:
Prvi dio:
Drugi dio:
Nadjev:
Foto: elavegan.com
PRIPREMA:
Da biste napravili palačinke, jednostavno stavite sve sastojke iz prvog dijela u posudu i promiješajte.
Sve sastojke (osim ulja) iz drugog dijela obradite u procesoru hrane, a zatim dodajte prvu smjesu i dobro izmiješajte. Ostavite tijesto da odstoji pet minuta. Zagrijte malo ulja u maloj/srednje velikoj tavi koja se ne lijepi. Ulijte 1/4 šalice tijesta u tavu i napravite palačinke. Nakon nekog vremena tijesto će postati gušće, pa ćete možda trebati dodati mlijeka. Nastavite dok ne potrošite svu smjesu.
Za punjenje jabuka stavite sve sastojke u tavu, promiješajte i pustite da se krčka nekoliko minuta na laganoj/srednjoj vatri. Na svaku palačinku dodajte nekoliko žličica nadjeva, smotajte i poslužite sa prelivom od karamel sosa ili nekog sosa po vašoj želji. Uživajte!
Foto: elavegan.com
SAVJET PLUS ZA KARAMEL SOS:
Sastojci:
Priprema:
U malu posudu dodajte maslac od kikirikija. Zagrijte vodu i šećer u tavi i pustite da zavrije. Smjesu šećera prelijte maslacem od kikirikija i miješajte pjenjačom, a zatim prelijte preko palačinki.
Bon Appétit!
Za više ukusnih recepata svakako posjetite Web stranicu i Instagram profil.
***
Naslovna fotografija: elavegan.com
Tekst: Ilda Lihić-Isović
TEKST: Adelisa Mašić
Ako ovog ljeta želiš boju koja izgleda svježe, a pritom nije previše klasična, plava je pun pogodak. Donosi lakoću i eleganciju, i podjednako dobro izgleda u gradu i na moru.
Ove sezone vraća se u svim nijansama: od pastelno plave do duboke tirkizne. I dok bijela ostaje vječni favorit, plava joj ozbiljno konkurira.
Foto: @elenagiadaa
U Zari smo pronašle pet modela koje želimo nositi od jutra do večeri. Lanena haljina-košulja odlična je za posao, ali i za opuštene večere uz čašu vina.
Foto: @lilyisabellaclark
Midi haljina na vezanje idealna je za ljetne šetnje uz more, dok mini haljina koja se okreće s tobom u baby blue nijansi izgleda šik i uz ravne sandale i uz štikle.
Za opuštene dane, biramo oversized model, dok haljina s volanima i tankim bretelama donosi pravi mediteranski ugođaj.
Foto: @rosee.lola
U nastavku ti donosimo naših pet favorita koje bismo nosile svaki dan ovog ljeta:
Pogledajte najnovije teme na Bonjour.ba
Naslovna fotografija: @rosee.lola
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!