Pozdravimo jesen uz ovaj neodoljivi supersočni i kremasti recept za cimet rolnice! - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Pozdravimo jesen uz ovaj neodoljivi supersočni i kremasti recept za cimet rolnice!

Tekst:

Marija Perić

GOURMET
9.9.2021.

Jedan od najtoplijih vjesnika jeseni čiji miris nas vraća u djetinjstvo i budi neke od najljepših uspomena svakako su cimet rolnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj desert idealan je za obiteljska druženja i sva ona lijena poslijepodneva kada želite uživati u poslastici i vremenu za sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo zato smo pronašli sočni i kremasti recept za cimet rolnice koji je jednostavan, a stvara fuziju okusa kojoj je teško odoljeti.

Recept potražite u nastavku i pripremite se da će rolnice nestati u tren oka.

Sastojci:

  • 2 šalice višenamjenskog brašna
  • 1/2 žličice soli
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • 8 žličica slanog maslaca izrezanog na kockice
  • 1 veliko jaje
  • 1/2 šalice mlake vode

Za nadjev:

  • 1/2 štapića (50 g) slanog maslaca na sobnoj temperaturi
  • 2 žličice mljevenog cimeta
  • 3 žlice tamno smeđeg šećera
  • 1 1/2 šalice šećera u prahu
  • 2 žlice mlijeka ili više ako je potrebno

Priprema:

Namastite kalup za pite od 22 cm ili 25 cm maslacem.

Brašno, kvasac i sol sjedinite u smjesu te dodajte maslac. Prstima utisnite maslac dok tijesto ne postane gotovo poput pijeska. Dodajte jaje i mlijeko te miješajte 4-5 minuta kako biste oblikovali tijesto. Tijesto stavite u drugu zdjelu koja je lagano namazana s malo maslinovog ulja.

Pokrijte ručnikom i ostavite na toplom mjestu da se udvostruči. Ovisno o vlažnosti oko 1 sat.

Tijesto razvaljajte na stolu posutom brašnom. Kako biste napravili nadjev, povežite maslac, cimet i tamno smeđi šećer te nadjev ravnomjerno rasporedite po tijestu. Počevši od vrha najduže strane tijesta, počnite ga čvrsto valjati prema sebi kako biste stvorili oblik cilindra. Narežite roladu oštrim nožem na 12 komada stavljajući ih u kalup za pite okrenute prema unutra. Pokrijte i ostavite oko 40 minuta.

Pecite u zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva oko 20 minuta.

Ostavite da se ohladi dok pravite glazuru. U zdjeli pomiješajte šećer u prahu s malo mlijeka i mutite dok ne budu više vidljive grudice. Polutoplu roladu s cimetom prelijte glazurom i uživajte u desertu.

***

Naslovna fotografija: @foodnessgracious
Razgovarala: Marija Perić

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno