Jednostavan trik koji će povećati vašu produktivnost za 46% - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Jednostavan trik koji će povećati vašu produktivnost za 46%

Tekst:

Bonjour.ba

POSLOVNI SAVJETI
13.6.2016.

Uspješnost u obavljanju poslova, bez obzira da li je riječ o to do listama za posao, poboljšanju naših vještina kuhanja ili motivaciji za vježbanje u jutarnjim satima, razlog je što su trikovi za produktivnost polje o kojem uvijek volimo znati više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan centar u Teksasu je sedam mjeseci istraživao uspješnost i brzinu obavljanja pojedinih zadataka skupine ljudi koji rade u telekomunikacijama. Naime, polovici testne grupe su za obavljanje zadataka dali stol za kojim stoje, točnije radne stanice koje se podižu i spuštaju tako da zaposlenici mogu stajati tijekom dana, a drugoj regularne stolove za sjedenje sa stolicama. Rezultati su bili zapanjujući – radnici koji su stajali tijekom radnog dana bili su 46% produktivniji  od njihovih kolega, a 75% njih je navelo i smanjenje bolova u leđima kao jedan od benefita ovakvog načina rada.
„Vjerujemo da je smanjenje tjelesne nelagode imalo utjecaja na razliku u produktivnosti u ove dvije grupe. Također, stolovi za kojima se stoji imaju veliki utjecaj na kognitivne mogućnosti, što je fokus naših daljnjih istraživanja.“- poručili su iz Texas A&M Health Science Center School of Public Health koja je i radila istraživanje.
Hoćete li i vi isprobati ovaj trik na radnom mjestu?


Foto:mydomaine.com

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno