Suho četkanje kože je beauty tajna istočnjačkih kultura koju trebate isprobati uz savjete koje vam donosimo - Bonjour.ba...

Suho četkanje kože je beauty tajna istočnjačkih kultura koju trebate isprobati uz savjete koje vam donosimo

Tekst:

Emina Smaka

BEAUTY SAVJETI
8.8.2021.

Suho četkanje kože je tretman u kojem se uz pomoč četke sa krutim prirodnim čekinjama, vrši skidanje suhe i perutave kože. Također pomaže cirkulaciji, detoksikaciji kao i smanjenju pojave celulita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi smo upoznati danas, više nego ikada, da nam najbolje beauty rutine donose Koreanci, a njihova dugogodišnja tradicija četkanja je jednostavan način za piling kože.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PILING

Problem suhih stanica kože nastaje kada koži nije pruženo dovoljno vlage i hidratacije. U ljetnim danim, negativan utjecaj sunca na kožu je i taj da nam je koža suha i zategnuta te s toga svojoj beauty rutini dodajemo i piling. Najbolji način za odstranjivanje mrtvih stanica kože je piling. Za piling kože možete koristiti piling spužvu, piling maske, piling rukavice ili piling četke. Korejanke religiozno brinu o svojoj koži i pilingu, kako kože lica tako i kože cijelog tijela.

Piling odstranjuje mrtve stanice s vanjskih dijelova kože. Može biti koristan za uklanjanje suhe kože, poboljšanje cirkulacije krvi i cjelokupnog izgleda kože, te pomaže da koža bolje upije serume i kreme.

KAKO KORISTITI ČETKU?

Najbolji način za odstranjivanje suhe kože je piling četkom. Treba vam samo kvalitetna četka za tijelo sa dužom drškom. Četkajte kožu kad je suha, nekih 3-5 minuta prije tuširanja. Glavno pravilo kod četkanja kože je da četkate kožu prema vašem srcu, svugdje osim na leđima. Na leđima kožu treba četkati prema dolje. Smisao četkanja je da nježno pomognete limfnim tekućinama da se kreću duž glavnih organa poput srca i jetre za detoksikaciju i pomlađivanje.

* * * 

Naslovna fotografija: @adrianammeftekhari
Tekst: Emina Smaka

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno