3 modela traperica koji će odgovarati nižim djevojkama - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

3 modela traperica koji će odgovarati nižim djevojkama

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

STILSKI SAVJETI
28.5.2023.

Vjerujemo da ste sa razlogom otvorili ovaj link jer ste se susreli s izazovom da pronađete model traperica koji neće vizuelno smanjiti vašu visinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Činjenica je da rješenje postoji i da, bili smo u istoj situaciji gdje je pronalaženje savršenog para prilično zamoran task ako ne znate koje su siluete prikladne za vašu visinu.

 Neki brendovi odjeće počeli su proizvoditi čitave zasebne serije traperica za niske djevojke, ali nažalost, ne mogu se naći u svim prodavnicama.

Upravo zbog toga odlučili smo savjetovati vas da obratite pažnju na nekoliko klasičnih i jednostavnih modela koji će vam savršeno pristajati.

 


 

Regular ili ravni model
 

Najsvestraniji, ravni model jeansa pravi je čarobni štapić u životu svake dame. Idu uz svu odjeću u ormaru i uz svu obuću: od trendy sandala do casual tenisica. Osim toga, ove jeans hlače odlično idu uz svjetlije stvari koje često biramo za toplije sezone koje nas očekuju uskoro.

 


 

 

Bootcuts model u "light" verziji
 

Nemojte bježati od trapeza. Sa blago suženim područjem kod bedara, ovaj model jeans hlača uzak je kod bokova i bedara, ali se zatim šire od koljena do poruba, balansirajući ramena. Iako mnogi stilisti tvrde da su namijenjene samo visokim djevojkama, imamo dobre vijesti za drugu polovinu djevojaka: ovaj model jeansa sa blagim "proširenjem" do dna je odabir koji će odgovarati niskim curama.

 


 

Jeans sa visokim strukom
 

Jeans hlače sa niskim strukom je veliko NE za niže djevojke jer ćete najvjerovatnije izgledati još niže. Visoki struk radi upravo suprotno, fokusirajući se na struk i bokove i naglašavajući dužinu noge. Uz takav kroj jeans hlača nije izazov nositi i oversized majicu i basic košulju.

 ***
Naslovna fotografija: @lglora

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno