Ove pjenaste i mekane palačinke koje su i fotogenične morate probati. Mi imamo recept! - Bonjour.ba - bh.lifestyle magaz...

Ove pjenaste i mekane palačinke koje su i fotogenične morate probati. Mi imamo recept!

Tekst:

Emina Smaka

GOURMET
17.9.2021.

Ukoliko ste zaljubljenici u degustaciju i pripremu slatkih jela, a željni ste nečeg novog i neobičnog, onda će vas oduševiti ove fotogenične palačinke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pufnaste palačinke Hottokeki su porijeklom iz Japana i svakodnevno osvajaju Instagram profile posvećene hrani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tajna ovih palačinki, koji izgledaju nestvarno mekano i pjenasto, leži u bjelancima od kojih se treba napraviti snijeg. Ove palačinke su mnogo deblje od onih klasičnih a imaju mekanu teksturu koja podsjeća na sufle.

photo: Pexels.com 

Recept smo pronašli na Instagram profilu @food.bih i jedva čekamo, zajedno s vama, okušati svoje kulinarske sposobnosti kreirajući ovaj interesantni desert.

RECEPT ZA PALAČINKE

SASTOJCI:

  • 2 žumanca
  • 10gr ulja
  • 20gr mlijeka
  • 10gr vanilija šećera
  • 30gr brašna
  • 3 bjelanca
  • 40gr šećera

PRIPREMA:

2 žumanca, ulje, mlijeko, vanilija šećer stavite u posudu i izmiješajte ručno. Dodajte brašno te nastavite miješati dok ne dobijete gušću smjesu.

2 bjelanca stavite u posudu te miješajte mikserom, te postepeno dodajete šećer kako biste dobili bijelu pjenu. Polovinu bijele smjese stavite u smjesu sa žumancima i ručno miješajte, nakon što se smjese spoje dodajte i ostatak bijele smjese i nastaviti miješati.

Na tavu stavite papir za pečenje i kalup za vašu smjesu, te dodajte smjesu u kalup. Nakon nekog vremena okrenite smjesu i kalup kako bi se ispekla i sa druge strane.

Izvadite iz kalupa i dodajte šlag i voće po želji.

photo: Pexels.com 

Kako bi vam bila jasnija priprema ovih slatkih palačinki, pogledajte video u nastavku.

Ukoliko se odlučite i sami za pripremu ovog recepta, podijelite ga s nama uz #DoYouBonjour.

* * * 

Naslovna fotografija: @food.bih
Tekst: Emina Smaka 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno