TEKST: Bonjour.ba, Promotivni članak
DATUM OBJAVE: 4.5.2023.
Postoji li bolje jutro od onog koje počinje mirisnom, opojnom Jacobs kafom?
Kada magija iz vrećice za instant kafu Jacobs 2 u 1 ili Jacobs 3 u 1 dodirne toplu vodu ili mlijeko, to se pretvori u kremasti užitak, a zatim preraste u senzaciju za sva čula. Kreatori savršene kafe iz Jacobs tima učinili su vaša jutra perfektnim. Sada, vama koji uživate u kvalitetu i okusu Jacobs kafe, žele da uljepšaju i ostatak dana.
Zato su, u saradnji sa CineStar kinima, osmislili akciju kojom će vam se zahvaliti na vjernosti i druženju uz vašu omiljenu Jacobs kafu. Svako ko donese 12 praznih vrećica Jacobs kafe, bilo 3u1 ili 2u1, u bilo koje od CineStar kina širom zemlje, može ih zamijeniti na blagajni za kino kartu za bilo koji film! Sve 2D ili 3D projekcije su uključene po želji.

Uživajte u Jacobs kafi i najboljim filmovima. Požurite, jer promocija traje do 15.05., a više informacija otkrijte na www.jacobskino.ba.
* * *
Fotografije: Jacobs PR
TEKST: Adelisa Mašić
Postoji li išta bolje od mirisa svježe pečenih kiflica koji ispuni cijelu kuću? Ovaj klasik među pecivima dobija novu teksturu zahvaljujući jednom jednostavnom sastojku, a to je kisela pavlaka.
Upravo kisela pavlaka čini da kiflice ostanu mekane i danima nakon pečenja, s onim savršenim balansom između prozračne unutrašnjosti i tanke, zlatne korice.
Za pripremu kiflica potrebni su sljedeći sastojci:
Priprema:
U toplo mlijeko dodajte kvasac, šećer i kašiku brašna, pa ostavite desetak minuta da se aktivira. Zatim dodajte ostatak brašna, prašak za pecivo i so.
Postepeno sipajte mlijeko uz miješanje, a zatim dodajte kiselu pavlaku i ulje. Umijesite mekano, elastično tijesto i ostavite ga pola sata da naraste pokriveno krpom.
Foto: @lottastichler
Kada tijesto naraste, premijesite ga, razvaljajte i isijecite na trouglove. Svaki premažite margarinom i napunite po želji: sirom, špinatom ili ostavite prazne. 
Foto: @meljorino
Uvijte kiflice, premažite jajetom, pospite susamom i ostavite ih još 15 minuta da odmore. Pecite u zagrijanoj rerni na 200°C dok ne dobiju zlatnu boju i onaj prepoznatljivi miris domaće kuhinje.
Foto: @meljorino
Najbolje su dok su još tople, uz maslac, džem ili šolju čaja, a zahvaljujući kiseloj pavlaci, ostaju jednako mekane i dan poslije.
Foto: @meljorino
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!