Ova izložba u Mostaru na trenutak će vas vratiti u tople ljetne dane - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Ova izložba u Mostaru na trenutak će vas vratiti u tople ljetne dane

Tekst:

Arijana Bošnjak

EVENT
24.9.2023.

Pozdravimo ljeto uz umjetnički ciklus "Midsommar Dream" Ane Bilić Prskalo, gdje se smjeli likovni jezik susreće s kreativnom vizijom ljetnog pejzaža. Ova izložba poziva vas na putovanje mentalne relaksacije, gdje figuracija arhitektonskih oblika i nadrealistički inkomponirani likovi postaju okvir za prikaz vedre, ali nostalgične vizure ljeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ana Bilić Prskalo vješto prenosi opuštajuće i magično - realistične prizore ljetnih poslijepodneva uz more ili bazen, koristeći ih kao središnje motive svog ciklusa. Njena umjetnička putanja izvire iz bogate tapiserije američke pop umjetnosti, ali se transformira i u lokalne obalne prizore.
Slike nude utočište u miru i optimizmu, uronjenom u šareni svijet i čežnju za svjetlijim danima. Hrabrim potezima i živopisnim nijansama akrila, Ana oživljava atmosferu bazenskih okruženja i morskih ljetovališta, pronalazeći svoje mjesto u estetici pop umjetnosti posebno se inspirirajući radovima D. Hockneya.

Ritmizirane, smjele linije i bogate boje prenose nas iz apstraktnih geometrijskih oblika u meditativne horizonte na platnu, izazivajući asocijacije na pop kulturne trendove poput Synthwavea ili Vaporwavea.
Anine slike vode promatrače u idealizirani svijet opuštanja i sofisticiranosti, gdje nijanse pop umjetnosti i nadrealizma susreću linearnu preciznost. No, istovremeno ostaju vjerne miru i odmoru, stvarajući nostalgične prikaze oslobođene stvarnih životnih frustracija.

Pozivaju nas da uživamo u njihovom mirnom čaru i pronađemo vječni spokoj u njihovoj memoriji. "Midsommar Dream" je više od izložbe - to je putovanje kroz san ljeta koje će vas zasigurno očarati. Izložba je postavljena u Galeriji Rondo u Mostaru do kraja ovog mjeseca.


* * *
Foto: Ana Bilić Prskalo privatna arhiva

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno