Solo putovanja - tri razloga zašto se odvažiti na ovu uzbudljivu avanturu - BONJOUR.ba - bh.lifestyle magazin

Solo putovanja - tri razloga zašto se odvažiti na ovu uzbudljivu avanturu

PUTOVANJA
21.6.2019.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

#wanderlust je titula koja bi mogla stajati u životopisu mnogih od nas. 
Istraživanje novih lokacija, kultura, običaja i jezika dragocjeno je iskustvo. I iako su putovanja u paru ili grupi ljudi itekako zabavna i inspirativna, solo putovanja također nose brojne benefiti. 
Dozvoljavaju vam da nove živopisne lokacije promatrate kroz planove koje ste samo vi skrojili i koji potiču sanjarenje na potpuno novi način. 
Tjeraju vas da postanete snalažljiviji, organiziraniji, kreativniji i samopouzdaniji. Uz to, kada putujete sami, primjećujete puno više sitnica i u potpunosti uživate u svom društvu i pokojem ćaskanju s ljudima koje srećete. U nastavku smo izdvojili još 3 razloga zašto bi se trebali odvažiti na ovu travel avanturu.

Vi ste režiser cijelog putovanja 
Kada planiramo putovanja u dvoje ili u grupi, često odstupimo od vlastitih želja, kako bi se lakše dogovorili s većinom. Sada, više se ne morate razmišljati zašto ste dva sata proveli na ručku, a vi tako želite plivati. Ili zašto se po tko zna koji put premještate s plaže na novu lokaciju, kada je sve što vi želite samo ležati i opuštati se? Vi ste sami u potpunosti odgovorni za svaku minutu vremena provedenog na odmoru. I to je tako sjajno.

Postajete samostalniji i komunikativniji 
Kada putujete sami, morate se dobro pripremiti za istraživanje lokacije koju posjećujete - od svih info i detalja vezanih za prijevoz do smještaja, dnevnih izleta, valute u kojoj ćete plaćati do istraživanja restorana, muzeja, lokala koje ćete obići… Odgovorni ste za baš svaki detalj putovanja i trebate postati bliski s Google Maps, kao i razviti komunikacijske vještine u trenutcima kada vam zatreba dodatan savjet lokalaca u dolasku do željene lokacije. Jer ne želite da vam strah od nepoznatog u potpunosti poremeti odmor. 
Također, sjedeći na doručku ili šetajući tržnicom imate više vremena s razgovor s lokalcima i bolje upoznavanje njihove kulture.

Imate vremena za sebe i gradite samopouzdanje
Vrijeme koje provodite sami u mjestima koji inspiriraju i pokazuju sasvim novi način života potiče na razmišljanje o određenim odlukama ili stavovima koje imate. Sve skupa dodatno utječe na naše samopouzdanje i budi dodatan osjećaj ponosa jer smo uspješno savladali sve nesuglasice ili poteškoće na koje smo naišli i uz to se dobro zabavili i kreirali uspomene koje ostaju za cijeli život!

PUTOVANJA , 21.6.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Bonjour.ba

Foto by:

pinterest.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno