Iz sata u sat: Zavirili smo u dnevnu rutinu bh.fotografa Edvina Kalića - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Iz sata u sat: Zavirili smo u dnevnu rutinu bh.fotografa Edvina Kalića

Tekst:

Bonjour.ba

POSAO & ŽIVOT
28.1.2016.

Njegovo ime ste vjerujemo često vidjeli potpisano ispod brojnih naslovnica bh.modnih magazina i editorijala. Edvin je u suradnji s dizajnerima, modelima i beauty stručnjacima stvarao sjajne bh. modne priče o kojima smo često pisali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razni modni projekti, kao i suradnje na snimanju glazbenih videa za nove pjesme poznatih bh.izvođača poput Bože Vreće i Lake, potaknule su nas da se zapitamo kako izgleda Edvinov studio, kada je najproduktivniji te kako se odijeva ovaj modni fotograf.
Edvin je sa oduševljenjem pristao na MODAMO.info izazov i napravio foto dnevnik svoje dnevne rutine koji vam u potpunosti donosimo u nastavku.***

Po prirodi sam hronični late sleeper i da nije alarma, ne bih se budio do 12h. Međutim, kako u zadnje vrijeme imam sve više obaveza, mobitel mi obično zazvoni mnogo, mnogo ranije. Izaberem odjeću, pripremim kafu, te uz nju provjeravam mailove i listu obaveza za taj dan.

 edvinkalic modamo zaviruje 02

Shooting obično imam nedugo nakon završetka svog jutarnjeg rituala. Ponosan sam što radim u nečemu tako kreativnom kao što je modna fotografija. Jako volim kreativne ljude i na samo snimanje gledam kao na jednu od najljepših stvari koje se dese tokom dana. Uvijek se potrudim da na snimanju vlada pozitivna atmosfera i da čitav tim završi sa osmijehom.


edvinkalic modamo zaviruje 01

Volim da pješačim i konstantno sam u pokretu. Velike su šanse da ćete me vidjeti na cesti s nekom vrstom opreme u rukama.

edvinkalic modamo zaviruje 07

Ako nisam na snimanju ili sastanku onda vjerojatno - jedem. Za ručak volim otići u neko od svojih omiljenih mjesta. Volim svu hranu, a ovaj put moj izbor je Woki.

edvinkalic modamo zaviruje 08

Osoba sam koja voli da ima sve detaljno isplanirano i nacrtano. S klijentima se obično nalazim na sastancima kako bi diskutovali o idejama i rješenjima za ono na čemu ćemo raditi zajedno. Odgovorno preuzimam svaki posao, tako da obično bilježim sve na listove i kačim na zidove po stanu. Ovaj put otišao sam u Kaftan studio kako bi razgovarali o našoj idućoj suradnji.

edvinkalic modamo zaviruje 09

Trudim se da, kada je god to moguće, posvetim vremena sebi kako bih se opustio i odmorio od brzog tempa. Obavezno odem kod Ede u Hairetic. Edo je jedini koji smije da dira moju kosu.

edvinkalic modamo zaviruje 10

Ostatak dana obično provedem s prijateljima. Na najbolje prijatelje gledam kao na porodicu.

edvinkalic modamo zaviruje 11

Bitan dio moga dana počinje tek iza ponoći. Tad sam, ustvari, najsmireniji i imam najbolju koncentraciju, a to iskoristim kako bih retuširao fotografije, napravio plan za iduće snimanje i - slušao muziku. To obično traje do 3 ili 4 ujutro - i upravo to je razlog zbog kojeg sam late sleeper.

edvinkalic modamo zaviruje 12

Foto: Edvin Kalić

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno