TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 19.11.2015.
Željeli biste se na trenutak sakriti od jeseni, krenuti na putovanje osunčanim grčkim otocima i prepustiti se beskrajnom uživanju u kremastoj čaroliji?U Lactalisu su osluškivali vaše trenutke čežnje za najfinijim okusima i slasnim i osvježavajućim zalogajima i pronašli njihove oaze u novim Dukatosima!
Dukatos, grčki tip jogurta, omiljen je zbog svoje guste i kremaste teksture. Bogatiji je hranjivim sastojcima od običnog jogurta, sadrži više proteina, a manje šećera i ugljikohidrata, što ga čini zdravijom namirnicom pogodnom za one koji vode računa o sebi i svojoj ishrani.
Dukatos limun kolač med
Kremasto zadovoljstvo sa osvježavajućom notom limuna i slasnom aromom meda uvjerit će vas da ne samo da se privlače, nego i da različitosti savršeno funkcioniraju zajedno čineći neodoljive kombinacije. Dukatos limun kolač med probudit će vaša ušuškana čula, kao doručak, učinit će vaše jutro vedrijim, a kao užina doskočiti popodnevnoj melanholiji i vratiti energiju za sve izazove večeri.
Dukatos višnja & vanila
Kraljica svih začina, koja nikada ne ostaje neprimijećena, ovoga puta u zagrljaju sa strastvenom višnjom, očarava i mirisom i okusom. Njeno veličanstvo vanilija, u kremastom jogurtu sa komadićima višnje, pružit će vam nezaboravan užitak koji obara s nogu. Želite lagan doručak, dodatnu dozu energije u toku dana ili da izmamite osmjeh dragoj osobi? U svakoj prilici nepogrješiv izbor je Dukatos višnja & vanila.
TEKST: Adelisa Mašić
Šljive su upravo u sezoni i teško je zamisliti bolji način da ih iskoristimo nego u sočnom desertu koji spaja jednostavnost i toplinu domaće kuhinje.
Hrskave mrvice, miris cimeta i sočno voće stvaraju kombinaciju kojoj je teško odoljeti, posebno u jesenjim danima kada tražimo nešto što grije i podsjeća na bakin sto.
Ono što ovaj recept čini posebnim jeste to što ne zahtijeva puno vremena ni komplikovane korake. Dovoljno je pripremiti tijesto, posuti ga šljivama i cimetom, a zatim završiti sve slojem prhkih mrvica.
Nakon pečenja, kuća će mirisati na spoj voća i maslaca, a svaki zalogaj donosi savršen balans slatkog i kiselkastog.
Kako se pravi?
Ovaj desert možete poslužiti topao uz kuglu sladoleda ili šlag, ali jednako je ukusan i sam. Idealno za popodnevnu pauzu, druženje s prijateljima ili kao slatki završetak vikenda.
Pogledajte najnovije teme na Bonjour.ba
Foto: @blairgreyx
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!