Inspiracija za uređenje doma: Ovo nisu klasični interijeri s Instagrama - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Inspiracija za uređenje doma: Ovo nisu klasični interijeri s Instagrama

Tekst:

Emina Smaka

INTERIJERI
9.9.2023.

Svijet interijera neprestano evolvira tako nam pružajući beskrajne mogućnosti za ispoljavanje kreativnosti i osobnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Interijeri su tema o kojoj rado govorimo na Bonjour.ba, a koju vi sa zadovoljstvom i pažnjom popratite. Ovaj put smo odlučili pokazati vam svijet zabavnog dizajna i nešto drugačijeg dekora. 
Pročišćeni, skandi stil je uvijek u trendu i često mu se vraćamo, no uz interijere koje donosimo u nastavku poželjet ćete barem jednom kutku vašeg doma pružiti makeover i kreirati zanimljiv prostor koji će osvježiti vaš dom. 
 

Boje 


Suprotno od onog što nalaže minimalistički i skandinavski stil, ključ za zabavan interijer su boje. Ako želite početi s malim koracima, odlučite se da u svoj pročišćeni prostor dodate sofu u boji cigle, policu s knjigama ofarbate u nebesko plavu ili pak dodate upečatljiv tepih. 

 Tapete

Dok smo do prije nekoliko godina bježali od tapeta koje su nas podsjećale na topli dom naše bake, sada bolje razumijemo zašto ih je i ona birala. Posebno ako je izbor prostorije u koju je dodajemo neobičan, kao što je kupatilo. 

 Spavaća soba 

Prostorija za koju nam uvijek treba ideja više. Reći ćemo da su tamni zidovi za spavaću sobu zaista odvažan izbor, no, možemo vidjeti kako ta prostorija dobija sasvim novu dimenziju. 

 Mid century modern

Period koji sve više biva pod lupom dizajnera interijera jeste i mid century modern. Čiste linije namještaja uz zagasite, ali neobične palete boja je sigurno trend kojem vrijedi dati pozornost. 

 

* * * 
Naslovna fotografija: @gregnatale

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno