Paris Design Week: 4 interijer trenda za koja biste trebali znati - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Paris Design Week: 4 interijer trenda za koja biste trebali znati

Tekst:

Marija Perić

INTERIJERI
20.9.2022.

Paris Design Week jedan je od najprestižnijih europskih sajmova za dizajn interijera koji se održava dvaput godišnje. Ove godine mogli ste ga posjetiti od 8. do 17.9.2022.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Mnogi umjetnici, dizajneri, brendovi i eksperti u Parizu se okupe na nekoliko dana u potrazi za inspiracijom i povezivanjem. Ovo je ujedno i prilika za mnoge od njih da predstave nešto novo svijetu i prikažu dekorativne predmete, namještaj, rasvjetu, dodatke, tekstil i parfeme na jednom od interaktivnih izloga.

Osim dobro poznatih stilova iz prošlog stoljeća, možete osjetiti dašak futurizma i današnjeg doba u obliku namještaja, dodataka, pa čak i skulptura. Trendove sa ovog sajma vrijedne vaše pažnje otkrijte kroz fotografije u nastavku.

 

Pločice u obliku šahovske ploče
 

Svi koji su posjetili izlog pop brenda Seletti mogli su vidjeti njihovu razigranu radnju pozicioniranu na podu rađenom u obliku šahovske ploče. Ove pločice kao stvorene su za hodnik i kuhinju što daje poseban chic prizvuk i karakter svakom domu.

 Boje, boje, boje
 

Ako je vjerovati izlogu brendova Mojow i Pols Potten, boje će obilježiti naredni period. Snažne i odvažne boje u color block izdanju naći će svoje mjesto u vašem domu, a asimetričan i nesvakidašnji namještaj postat će dodatan kompliment modernom i urbanom uređenju.

 Pop kultura
 

Svi koji vole dašak zabave, nostalgične predmete i razbijanje okvira, zaljubit će se u rad dizajnera pod imenom Leblon Delienne. Ikone pop kulture majstorstvo su njegovog rada koji su mnogi mogli vidjeti u Parizu prije par dana, a rado bismo našli mjesto za jednu od njegovih skulptura i u našem interijeru.   

 Maksimalizam se vraća
 

Ne brinite se, minimalizam i skandinavski hygge ne idu nigdje, samo se više prostora otvara za maksimalizam. Jedan od izlagača, Essential Home predstavio je namještaj inspiriran stilom prošlog stoljeća u interijeru sa mnoštvo detalja što nagovještava maksimalizam u brojnim domovima naredne godine.

 

***
Naslovna fotografija: @67quadrat 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno