Interijer inspiracija: Line art posteri upečatljiva su dekoracija u svakoj prostoriji

INTERIJERI
6.5.2020.

Pod utjecajem artikuliranih crteža slikara Pabla Picassa i Henrija Matissea, umjetnici modernog doba stvorili su maštovite kolekcije čistih, jednostavnih crteža s konturama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Picassovi i Matisseavi crteži bili su ikonična prekretnica u evoluciji umjetnosti, a sada, godinama kasnije, njihov se stil istaknuo u dizajnu interijera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, koristeći jednu, podebljanu, kontinuiranu liniju danas umjetnici kreiraju crteže koji privlače pozornost i motiviraju da upravo line art izaberete kao svojevrsnu umjetninu na zidovima vašeg doma. Svojim atraktivnim dizajnom i minimalističkom estetikom nadopunuju svaku prostoriju.
I dok se tradicionalno najviše mogu pronaći na bijeloj pozadini s crnom bojom, koji će razveseliti ljubitelje elegantnog stila, pronašli smo i par inspirativnih ideja kako dodati crteže s izražajnijim i razigranijim dizajnom u dom.

 @kassandradekoning

Ne postoji pogrešan način da uredite dom s linearnom umjetnošću, vodite se raspoloženjem i stilom. Možete ih uokviriti u veće ili manje ramove, kombinovati s drugim posterima, postaviti na pod ili okačiti na zid, izbor je na vama. Crteže možete dodati kao efektan dekor u sobama uređenim u minimalističkom stilu, gdje će oni postati fokusna točka jedne dnevne ili spavaće sobe, ali i u prostorije u kojima vladaju boje, budući da će neutralizirati prostor i omogućiti vam zanimljivo spajanje boja i uzoraka. 

@by.iris.sophia 

Bilo da želite ukrasiti spavaću sobu, hodnik, kupatilo, ured ili cijeli dom, u nastavku vam donosimo inspiraciju kroz koju ćete dobiti ideje kako ove nježne crteže dodati i u vaš dom.

 @domsli22

 @augusteandus

 @eve.gabrielleb

@tiffanymamone

 @witanddelight_

@fruborgenvik

@themckeens

@katrinagwen

@lauriedouceur

@emmamelins

@inclassicfashion

@domsli22

@jessicamenda

@oppositewall

***

Naslovna fotografija: @kate.lavie
Tekst: Ilda Lihić-Isović

INTERIJERI , 6.5.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Ilda Lihić-Isović

Foto by:

kate.lavie

Podijeli:

Posljednje objavljeno