4 male promjene za dom koje će kreirati cozy atmosferu - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

4 male promjene za dom koje će kreirati cozy atmosferu

Tekst:

Emina Smaka

DIZAJN SAVJETI
29.11.2023.

Uživanje u toploj, ugodnoj atmosferi doma ključno je za stvaranje osjećaja ugode i opuštanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Srećom, postizanje tog cozy faktora ne zahtijeva uvijek velike promjene. Ponekad male, ali pažljivo odabrane promjene, mogu znatno poboljšati doživljaj prostora. 

 Dodaci za dom koji će ga učiniti toplijim 


Prva promjena koja može transformirati vaš dom u oazu ugode je dodavanje mekanih deka i jastuka. Ovi jednostavni dodaci ne samo da pružaju toplinu, već i stvaraju vizualni dojam ugode. Različite teksture, poput pamuka ili pletiva, dodatno obogaćuju prostor i pozivaju na ultimativno opuštanje u vlastitom domu. 

 Drugi korak prema cozy atmosferi je dodavanje staza ili tepiha na ogoljena mjesta u prostoru. Goli podovi mogu stvoriti dojam hladnoće, ali mali tepisi će vizualno utopliti prostor. Birajte tepihe s ugodnim teksturama i bojama koje se slažu s ostatkom prostora, čime ćete dodatno povezati elemente interijera.

 Dodatna promjena, koja često prolazi nezapaženo, a svi stručnjaci uređenja interijera će se složiti s nama, jest korištenje lampi umjesto glavnog bijelog svjetla. Topla, prigušena svjetlost stvara intimnu atmosferu koja potiče opuštanje. Razmjestite lampe po prostoru, posebno u kutovima gdje se često okupljate, stvarajući svjetlo koje će transformirati prostor u cozy oazu.

 Posljednji, ali ne manje važan korak, u postizanju udobnosti u domu je dekoracija od prirodnih materijala poput drveta ili vune. Ovi materijali unose element prirode u prostor, stvarajući harmoniju s okolinom. Drveni dekorativni elementi, poput okvira za slike, svijećnjaka ili vaza, dodaju toplinu prostoru, dok vuna može pridonijeti osjećaju topline kroz jastuke, pokrivače ili tepihe.

 S ovim malim, ali promišljenim promjenama, za nekoliko sati možete napraviti jedinstven makeover svog doma

* * * 
Naslovna fotografija: @studiomcgee 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno