6 načina kako jednostavno dati osobnost dnevnom boravku - BONJOUR.ba - bh.lifestyle magazin

6 načina kako jednostavno dati osobnost dnevnom boravku

INTERIJERI
24.7.2021.

U vašoj dnevnoj sobi vjerovatno provodite najviše vremena kod kuće (barem kad ste budni), pa se podrazumijeva da želite da je ova prostorija, prije svega, ugodna i ima neki poseban vibe koji najbolje oslikava vašu osobnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No osim odabira namještaja koji vam se sviđa i postavljanja nekoliko slika, može biti teško odlučiti gdje ćete usmjeriti fokus. Za zaista personaliziran dnevni boravak, razmislite o fokusiranju na ovih nekoliko detalja.

ZAMIJENITE JASTUČNICE

Naš prvi savjet jednostavan je način za dodavanje ličnog dodira vašoj dnevnoj sobi. Osvježite izgled novim jastucima. Skupo je zamijeniti kauč, ali je lako je uložiti u nekoliko novih jastuka. Možete promijeniti izgled cijele sobe donoseći svježe boje, teksture i uzorke.

RASVJETA

Svi znamo da je osvjetljenje jedan od najvažnijih elemenata u dnevnoj sobi, posebno u smislu stvaranja raspoloženja. Izaberite poseban luster ili u potpunosti preskočite stropno osvjetljenje u korist kombinacije podnih svjetiljki i zidnih svjetiljki. Veliki plus je sigurno instaliranje prekidača za prigušivanje svjetla koji postojeću rasvjetu mogu učiniti prijatnijom, a cijeli dnevni boravak romantičnijim.

IGRE BOJAMA

Ne bojte se uvesti kontraste boja. Iako zaista ništa ne mijenja sobu poput svježeg sloja farbe, vrijeme i troškovi prebojanja cijelog prostora mnoge ljude odvraćaju. Umjesto toga, razmislite o tome kako možete suptilno upotrijebiti boju kako biste skrenuli pažnju na karakteristike dnevnog boravka.

VINTAGE KUTAK

Gotovo svaki prostor upotpuni jedan slučajni vintage ili antikni komad, stolica ili nešto drugo, a ako je to nešto što ima tradiciju u vašoj porodici ili se s njim družite od studentskih dana, tim bolje. Na primjer, vintage ogledalo ili stolica u dnevnoj sobi zaista dodaje jedinstveni stil - stil koji bi bilo teško postići novim komadom namještaja.

NOVI OKVIRI SLIKA

Lični prostori uvijek sadrže umjetnost, a dobra umjetnost zaslužuje dobar okvir. Čak i neki jednostavni plakati koji u vama bude emocije u pravom okviru mogu izgledati wow.

KUPITE SVJEŽE CVIJEĆE

Buket svježeg cvijeća, bilo iz cvjećare ili vašeg dvorišta, može trenutno učiniti da se bilo koja soba osjeća ugodnije.

***

Naslovna fotografija: @smyk_w_kuchni_blog
Tekst: Ilda Lihić-Isović

INTERIJERI , 24.7.2021.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Ilda Lihić-Isović

Foto by:

@smyk_w_kuchni_blog

Podijeli:

Posljednje objavljeno