Interijer 2024: Pantone boja godine je Peach Fuzz, a evo kako ju unijeti u interijer - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Interijer 2024: Pantone boja godine je Peach Fuzz, a evo kako ju unijeti u interijer

Tekst:

Arijana Bošnjak

DIZAJN SAVJETI
13.12.2023.

Pantone boja godine za 2024. je Peach Fuzz i ne skrivamo oduševljenje zbog te najave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


To je nježna boja breskve koja pleše na tankoj granici između puder ružičaste i boje svježeg lososa. Kako sam brend Pantone pojašnjava, Peach Fuzz nijansa je zamišljena kao ton koji će pričati o želji da pazimo sami sebe, ali i druge. Njen nježni, „baršunasti“ ton breskve obogaćuje duh, um i tijelo. Objašnjavaju kako su, tražeći nijansu koja će odražavati primarnu ljudsku želju za povezanošću i bliskosti, izabrali ovaj ton koji odiše toplinom i modernom elegancijom.

 Pantone je inače tvrtka koja je kreirala standardizirani i zaštićeni sustav za identificiranje i usklađivanje boja. Tako se svakoj novoj nijansi dodaje jedinstveni broj i ime. To omogućuje dosljednost u komunikaciji o bojama između različitih medija.

Jedan od značajnijih doprinosa brenda Pantone je njihov odabir „Pantone boja godine“. Ovaj izbor značajno utječe na trendove u svijetu dizajna, u različitim područjima. Moda, interijeri, grafički dizajn, tisak… Svaka od ovih industrija se oslanja na njihov odabir boje godine kao na glavnu nit vodilju za kreiranje trendova nadolazeće sezone.


Boja godine – Peach Fuzz u interijerima

Zaista, kada pogledate ovu nježnu nijansu breskve, obuzimaju vas emocije koje pričaju o nježnosti, a istovremeno budi energiju i stvara pozitivnu auru oko sebe. Kako boje izrazito mogu utjecati na raspoloženje, uvijek je važno koje nijanse unosimo u naš dom.

 Vjerujemo da je idealna nijansa za stvoriti vlastitu oazu mira upravo nijansa Peach Fuzz koja kreira ambijent za opuštanje i atmosferu dobrodošlice. Bilo da se radi o dnevnom boravku, spavaćoj sobi ili kupaonici, nijansa breskve će se s lakoćom integrirati u prostor, dajući mu eleganciju, ali i dozu zaigranog šarma.

 Nemojte se dati zavarati da je ova nijansa, zbog svoje nježnosti, rezervirana isključivo za tradicionalnu i vintage estetiku. Ona se u potpunosti prilagođava suvremenom dizajnu i daje novi i osvježavajući pristup modernoj eleganciji. Suptilna i sofisticirana, savršeno će se uklopiti u minimalistički prostor, a jednako se dobro može spojiti i s avangardnim okruženjem.

Evo na koje načine ju možete unijeti u svoj interijer.


Zidovi

Razmislite o tome da obojite jedan ili više zidova u ovu suptilnu, ali odvažnu nijansu. Boja breskve će postati centralni element te prostorije i u potpunosti transformirati interijer. Bojeći samo jedan zid, vizualno ćete prostoru dati dubinu i unijeti dozu energije. Ako ne želite bojiti zid, neki brendovi su već izbacili kolekciju zidnih tapeta koje su prožete nijansom Peach Fuzz.

 Namještaj

Ako vam je zid previše, birajte komade namještaja u ovoj nijansi. Sofa, fotelje ili ormarić u boji breskve, svakako će unijeti dinamiku u prostor. Komad u ovoj boji u trenu će postati statement detalj koji stvara kohezivan i stilski skladan prostor.

Tako ćete s jednim upečatljivim detaljem u interijer unijeti svoj potpis i pokazati kako na individualan način pratite trendove.

 Dekorativni detalji

Dodatci u boji godine – Peach Fuzz, poput posteljine, jastuka, vaze ili svijeća, na suptilan će način podignuti estetiku prostora. Kako se radi o malim detaljima, kroz interijer možete provući više njih, bez opterećivanja prostora.

Kada krenete na putovanje preuređenja doma koji će zablistati u 2024. godini, dopustite da glavna nit vodilja bude ova nježna boja godine. Peach Fuzz će unijeti sofisticiran, ali odvažan i moderan dodir u vaš životni prostor.

 

* * *
Naslovna fotografija: @thevillas_bilinga_beach_abodes

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno