TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 22.8.2017.
Njeno ime je Rania, jordanska je kraljica i mnogi je opisuju kao jednu od karizmatičnijih osoba današnjice, koja svojim izgledom, stavom i ponašanjem dobiva simpatije mnogih – kako medija, tako i modnih dizajnera, ali i Jordanaca.
Kraljica koja odlično utjelovljuje istok i zapad, rođena je u Kuvajtu, u palestinskoj obitelji, a studij je završila u Kairu. Kralja Abdullaha bin Al-Husseina je upoznala na zabavi na koju je došla ispred kompanije Apple. Naime, upravo se ondje Rania zaposlila nakon studija.
Ambiciozna i graciozna, Rania je svoje djelovanje usmjerila prema ženama i djeci koje su žrtve nasilja, a osnovala je i vlastitu organizaciju koja ima za cilj pomoći upravo jačanju prava žena i djece kao i poboljšanju kvalitete života u Jordanu.
Simpatije modnih krugova osvojila je svojom sofisticiranošću i vještinom da tradicionalnim i klasičnim komadima da moderan izgled i pretvori ih u stilske ansamble koje i sami želimo kopirati. Osjećaj za estetiku vidljiv je kroz svaki njen look – bilo da se radi o maloj bijeloj haljini, kaputu u boji ili suknji s resama. „Stil je odraz snage karaktera, odlučnosti, volje i dobrote srca.“ – komentirala je Rania. Zašto smo se i mi pridružili brojci od 3.6.milijuna pratitelja koliko ih ima na svom Instagramu, saznajte u nastavku.
***
Naslovna fotografija: @queenrania
Tekst:BONJOUR.ba
TEKST: Bonjour.ba, Promotivni članak
Zapečena feta, paradajz koji puca pod viljuškom i pasta koja sve povezuje – da, ovo je ta kombinacija.
Ako volite recepte koji izgledaju kao da ste se potrudili više nego što jeste, nastavite čitati. Glavna zvijezda današnjeg tanjira je President Somborska feta iz Lactalisove ponude - kremasta, slana i savršeno se topi u pečenju, stvarajući umak kojem ne treba mnogo više da zablista.
Ono što je najbolje? Ova kombinacija se ne pretvara da je nešto što nije. Ne pokušava da bude dijetalna, ali se osjeća lagano. Ne traži luksuzne sastojke. Možete je jesti toplu, ali i hladnu uz rukolu i mrvu limuna.
Možete je ponijeti na piknik ili servirati na terasi uz čašu vina. Ukratko: ovo je recept koji ćete spremati više puta nego što sada mislite.
Zapečena pata sa feta sirom i cherry paradajzom
Sastojci (za 2 osobe):
Priprema:
Zagrijte rernu na 200°C. Pripremite posudu za pečenje: U sredinu manjeg vatrostalnog posuđa stavite fetu u komadu. Oko nje rasporedite cherry paradajz. Dodajte bijeli luk, začine i prelijte sve s 2–3 kašike maslinovog ulja. Pecite 25–30 minuta dok feta ne omekša i cherry paradajz ne ispucaju i puste sok.
U međuvremenu skuhajte pastu po uputstvu na pakovanju. Izvadite iz rerne, pa izgnječite fetu i paradajze u kremasti umak. Dodajte ocijeđenu pastu i po potrebi malo vode od kuhanja da povežete sos. Promiješajte, ukrasite svježim bosiljkom, rukolom i poslužite odmah.
Foto: Lactalis PR
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!