4 koraka pri uređenju hodnika s kojim ćete ostaviti dobar prvi dojam - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

4 koraka pri uređenju hodnika s kojim ćete ostaviti dobar prvi dojam

Tekst:

Emina Smaka

DIZAJN SAVJETI
25.8.2023.

Hodnik vašeg doma, koji goste dočeka odmah s ulaznih vrata prvi je pogled u vaš svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Baš zbog toga želja nam je da ovaj, ponekad zapostavljeni dio doma, uredite kao pravi majstor interijera. Prostorija je to koja će prva uticati na vaše goste i dati im sliku o vašem stilu, ali i načinu života. Stoga je važno urediti ga tako da predstavlja malu uvertiru u vaš svijet i vaš stil u uređenju interijera. 
 

Boje i rasvjeta

Odabir boja za hodnik igra ključnu ulogu pri uređenju. Svijetle boje pomažu da prostor izgleda prostranije i svjetlije, no ako vaš stil diktira drugačije onda se poigrajte s rasvjetom. 

 Dodavanje ogledala ili reflektirajućih površina može dodatno pojačati osjećaj prozračnosti pa su to svakako detalji koji trebate imati na umu. 

 Praktičnost i organizacija

Hodnik je često mjesto gdje se skuplja mnogo različitih predmeta poput ključeva, cipela, jakni ili torbi. Razmislite o praktičnim rješenjima kao što su vješalice, police ili ormarići za odlaganje. To će vam pomoći pri održavanju urednog izgleda, ali i smanjenje nereda. 

 Tepisi 

Tepih u hodniku igra veliku ulogu – prostoru može dodati toplinu i teksturu, a super su način za ispoljavanje kreativnosti i vlastitog stila. 

 

 


Umjetnine i dekoracija

Odaberite umjetničke ili dekorativne elemente koji odražavaju vaš stil. To mogu biti slike, skulpture, zidne tapete ili ogledala, a ponekad su biljke sasvim dovoljan završni touch. Kombinujte različite veličine i oblike kako biste stvorili dinamičan izgled.

Bez obzira na veličinu prostora kojim raspolažete, kombinovanjem praktičnosti, estetike i osobnog stila kreirat ćete prostor koji će vas i vaše goste uvijek dočekati toplim osjećajem dobrodošlice.

 

* * * 
Foto: @carolinesharpnack  

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno