Uz ovaj vodič izaberite sjenu u onoj boji koja će savršeno istaknuti vaše oči - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Uz ovaj vodič izaberite sjenu u onoj boji koja će savršeno istaknuti vaše oči

Tekst:

Arijana Bošnjak

BEAUTY SAVJETI
1.10.2023.

Makeup je prije svega jedan zabavni ritual i način da izrazimo svoju estetiku, ali i istaknemo prirodnu ljepotu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Strateški birajući boje koje će stvoriti jednu harmoničnu makeup simfoniju, istaknut ćete karakteristike lica koje želite. Danas poseban naglasak stavljamo na oči i isticanje njihove nijanse.

 Plave, zelene, tamno smeđe ili u boji lješnjaka, mnoštvo je različitih i posebnih nijansi koje savršeno komplimentiraju ostatku naših karakteristika poput kose i tena. Stoga, birajte sjene u kontrastnim bojama s vašim očima, u toplim ili hladnim tonovima koji će vaš pogled učiniti prodornim, a oči će biti krupne i upečatljive. 


Plave oči

Za ovu upečatljivu nijansu očiju u kojima se "krije ocean" preporučujemo zemljane tonove u nijansama smeđe, bakrene i terakote koje će učiniti da vaše oči dominiraju čitavim makeup lookom. Kako su plava i narančasta komplementarni tonovi, jedna drugu će posebno isticati i donijeti vibrantan i jedinstven izgled.

 Zelene oči

Kada nježni tonovi smeđe, do najsvjetlije do najtamnije, okruže vaš zeleni pogled, stvorit ćete neodoljivi "wow" efekt za pamćenje. Birajte zagasite zemljane tonove koji će istaknuti vibrantnost zelene i kreirati jedan svjež i jednostavan look koji je toliko sofisticiran da će ispratiti svaki događaj kroz dan.

 Smeđe oči

Ovdje nastavljamo priču o tome koliko se kontrasti vole pa preporučujemo da se smeđooke djevojke poigraju sjenama u ljubičastim i zelenim nijansama koje će dati dubinu njihovom pogledu. Kako je smeđa zaista svestrana boja, eksperimentirajte sa svim tonovima zelene, od smaragdne, do nježne pastelne i prilagodite makeup look svojoj odjevnoj kombinaciji.

 

* * *
Naslovna fotografija: @lucyhale

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno