TEKST: Ada Ćeremida

DATUM OBJAVE: 18.3.2025.

Čekaj, Bajadera cappuccino?! Da, stigao je u BiH i morate ga probati!

 

Suede je već sezonama na tronu, a njegov utjecaj se nastavlja i u proljetnim i ljetnim mjesecima.

Maslinasti bomber od brušene kože iz Zare je postao viralni komad na društvenim mrežama, a modne insajderice su ga pretvorile u neizostavan dio proljetnog street stylea.
 



Nakon što je ZARA lansirala maslinasti bomber od brušene kože, društvene mreže su eksplodirale, i s razlogom. Ovaj oversized model savršeno balansira ležernost i sofisticiranost, a njegov neutralni, zemljani ton ga čini idealnim za prelazne sezone.

 



Posebno je privlačan zbog bogate teksture suede materijala, koji je već sezonama ključni trend u street style i luksuznoj modi, a sada se širi i na proljetne i ljetne kolekcije.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Margaux Breton (@margauxbtn)



Pored estetskog dojma, bomber je postao predmet žudnje i zbog svoje svestranosti može se stilizirati uz ležerne farmerke, ali i elegantnije komade, što ga čini ''hero piece'' svakog outfita.

No ono što ga čini još poželjnijim jeste činjenica da je rasprodan brže nego što je iko očekivao. Zara je zabilježila rekordnu potražnju, a lista čekanja za novi drop je sve duža, tako da uključite svoje notifikacije.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Margaux Breton (@margauxbtn)



Planirate li se i vi pridružiti modnoj utrci i uloviti ovaj must have čim stigne u prodaju?


 

***
Naslovna fotografija: @missjamiefirth


Bonjour

Ljetni ručak ispod 30min: Feta koja se pretvara u kremu i pasta koja to obožava

TEKST: Bonjour.ba, Promotivni članak

Ljetni ručak ispod 30min: Feta koja se pretvara u kremu i pasta koja to obožava Ljetni ručak ispod 30min: Feta koja se pretvara u kremu i pasta koja to obožava

Zapečena feta, paradajz koji puca pod viljuškom i pasta koja sve povezuje – da, ovo je ta kombinacija.

Ako volite recepte koji izgledaju kao da ste se potrudili više nego što jeste, nastavite čitati. Glavna zvijezda današnjeg tanjira je President Somborska feta iz Lactalisove ponude - kremasta, slana i savršeno se topi u pečenju, stvarajući umak kojem ne treba mnogo više da zablista.

 



Ono što je najbolje? Ova kombinacija se ne pretvara da je nešto što nije. Ne pokušava da bude dijetalna, ali se osjeća lagano. Ne traži luksuzne sastojke. Možete je jesti toplu, ali i hladnu uz rukolu i mrvu limuna. 

Možete je ponijeti na piknik ili servirati na terasi uz čašu vina. Ukratko: ovo je recept koji ćete spremati više puta nego što sada mislite.

 

 

Zapečena pata sa feta sirom i cherry paradajzom


bonjour_ba_lactalis_012
 

Sastojci (za 2 osobe):  
 

  • 150 g paste (penne, fusilli, farfalle...)
  • 1 pakovanje Somborske fete (275g)
  • 250–300 g cherry paradajza
  • 3-4 čehna bijelog luka
  • Maslinovo ulje
  • Sušeni origano ili italijanski začini
  • Svježi bosiljak, menta, rukola (po želji)
     

bonjour_ba_lactalis_01

bonjour_ba_lactalis_02
 

Priprema:    

Zagrijte rernu na 200°C. Pripremite posudu za pečenje: U sredinu manjeg vatrostalnog posuđa stavite fetu u komadu. Oko nje rasporedite cherry paradajz. Dodajte bijeli luk, začine i prelijte sve s 2–3 kašike maslinovog ulja. Pecite 25–30 minuta dok feta ne omekša i cherry paradajz ne ispucaju i puste sok.


bonjour_ba_lactalis_03

bonjour_ba_lactalis_04


U međuvremenu skuhajte pastu po uputstvu na pakovanju.  Izvadite iz rerne, pa izgnječite fetu i paradajze u kremasti umak. Dodajte ocijeđenu pastu i po potrebi malo vode od kuhanja da povežete sos. Promiješajte, ukrasite svježim bosiljkom, rukolom i poslužite odmah.


bonjour_ba_lactalis_06

bonjour_ba_lactalis_08
 

Foto: Lactalis PR


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!