TEKST: Ana Rotim
DATUM OBJAVE: 4.10.2022.
Nakon što su posljednjih dana ulice svjetskih metropola bile preplavljene jedinstvenim modnim kombinacijama, poželjeli smo izaći iz svoje takozvane sigurne zone.
Razigrani jesenji dani, mnoštvo boja i uzoraka, mekani materijali razlog su da krenemo u jedinstvenu avanturu takozvanu – shopping. Baš kao što to obično biva, mnogi od nas prvo pregledaju posljednje kolekcije na službenim stranicama high street brendova zbog čega nas je oduševila činjenica da je brend Stradivarius od sada u Bosni i Hercegovini dostupan i online.
Naime, omiljene artikle popularnog španjolskog brenda od sada možete kupiti iz udobnosti svoga doma preko njihove službene stranice ili pak aplikacije. Stoga, smo jutros požurili kako bismo pronašli artikle koje biste ove jeseni trebali ugrabiti.
* * *
Naslovna fotografija: Stradivarius
TEKST: Ada Ćeremida
Upozorenje: Limoncello tiramisu nadmašuje sve deserte ljeta.
Ovo nije tiramisu kakav pamtimo iz djetinjstva, ali bi lako mogao postati vaš omiljeni ljetni desert. Lagana, kremasta tekstura, svježina limuna i decentna nota limoncella.
Ne sadrži alkohol, a donosi sve što volimo kod originala plus ljetni, voćni zaokret. I što je najbolje? Ne treba vam rerna, samo frižider.
Sastojci:
Krema od limuna:
100 ml soka od limuna
150 g šećera
3 jaja
50 ml vode
1 kašičica gustina
50 g maslaca (opcionalno)
Krema i slojevi:
250 g mascarponea
300 ml slatkog vrhnja
100 g šećera u prahu
300 ml toplog mlijeka
2 pakovanja piškota (24 – 30 komada)
Korica limuna i svježa menta za dekoraciju
Priprema:
Za kremu od limuna, pomiješajte limunov sok, šećer i vodu u posudi na pari. U drugoj zdjeli umutite jaja i gustin, pa ih lagano dodajte kada se šećer počne topiti. Kuhajte uz stalno miješanje 6 – 8 minuta, dok se smjesa ne zgusne.
Pred kraj dodajte maslac i ostavite da se krema od limuna hladi na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru, pokriven plastičnom folijom.
Za kremu umutite mascarpone, slatko vrhnje i šećer u prahu u čvrstu smjesu i ostavite je da se rashladi. Piškote kratko umačite u toplo mlijeko i slažite prvi sloj u staklenu posudu.
Zatim dodajte kremu, pa kremu od limuna, i nastavite dok ne potrošite sve sastojke. Završite s kremom u obliku tiramisu točkica, pospite koricom limuna i ukrasite mentom. Ostavite da odstoji najmanje 4 sata i poslužite hladno.
Foto: @julia_kunchevskaya
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!