Ova serija na Netflixu trenutno je jedna od najgledanijih, a ima samo 8 epizoda - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Ova serija na Netflixu trenutno je jedna od najgledanijih, a ima samo 8 epizoda

Tekst:

Emina Smaka

FILMOVI & SERIJE
3.4.2024.

Nova mini serija na Netflixu '3 Body Problem', osvaja gledatelje svojom intrigantnom pričom i izvanrednom produkcijom pa čak i one koji nisu ljubitelji sci – fi tematike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tako je ova serija sa samo 8 epizoda adaptacija je istoimene naučno - fantastične knjige autora Liu Cixina koja pruža zaista posebno iskustvo gledateljima.

 

Foto: @IMDb

 

Radnja serije počinje sa throwbackom i odlukom donesenom u Kini 60-ih godina, koja ima svoje posljedice u sadašnjosti. Naime, grupa naučnika udružuje se sa detektivom kako bi se skupa suočili s egzistencijalnom planetarnom prijetnjom. Glavni fokus priče leži u sukobu između ljudske rase i vanzemaljaca nazvanih San - Ti Ren, koji za glavni cilj imaju da koloniziraju Zemlju te naravno, čine sve što je potrebno za isto. 

 

Foto: @IMDb

 


Ova glumačka postava i vrhunska produkcija su brzo osvojili gledatelje te privlače pažnju diljem svijeta. Serija je u prvih četiri dana emitovanja na Netflixu privukla 11 miliona pregleda, čime je postala druga najgledanija engleska serija na ovoj popularnoj platformi.

 
'3 Body Problem' donosi spoj napetosti, nauke i misterije, čineći je neizostavnim odredištem za ljubitelje naučne fantastike i kvalitetnih TV produkcija. Za one koji traže uzbudljivu i inteligentnu seriju, ovo je definitivno must - watch naslov.

 

Foto: @IMDb

* * * 
Naslovna fotografija: @3bodyproblem

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno