Zavirili smo na snimanje novog spota Magdalene Bogić za pjesmu 'Padaj' koji izlazi danas - Bonjour.ba - bh.lifestyle mag...

Zavirili smo na snimanje novog spota Magdalene Bogić za pjesmu 'Padaj' koji izlazi danas

Tekst:

Bonjour.ba

INTERVJU
10.3.2023.

Magdalena Bogić je talentovana, mlada glazbenica iz BiH za koju su ste sigurno čuli 2015. kada je oduševila mnoge na X Factoru Adria.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasaUpravo na X Factoru Adria je Magdalena imala svoj prvi, ozbiljniji dodir sa svijetom muzike, gdje je imala priliku učiti od poznatih muzičara. Primati kritike nije uvijek lako, no Magdalena je svojim talentom stigla do finala ovog takmičenja, nakon čega se njena karijera glazbenice ne zaustavlja.


 

Magdalena Bogić, pjevačica


 

Mahir Sarihodžić, Nermin Puškar su joj bili podrška i saradnici na snimanju nove pjesme 'Padaj' čiji je spot izašao upravo danas. Mi smo odlučili zaviriti iza scene samog snimanja spota te upitati Magdalenu o albumu, spotu i njenim budućim koracima. U razgovoru smo imali prilike upitati nekoliko pitanja i sam tim sa snimanja spota. 


 


 

Magdalena, mnogi te poznaju po učešću na X Faktoru Adria gdje si došla do finala. Kakvo je to iskustvo bilo za tebe i kako te oblikovalo? 


Uvijek se vrlo rado prisjetim X factor perioda, koji mi je donio vrhunsko iskustvo i poznanstva kvalitetnih ljudi i umjetnika. Imala sam priliku iz prve ruke upoznati svijet glazbene industrije, i moram priznati da je bilo veoma uzbudljivo. 

 X factor me je psihički ojačao. Osim što smo dobivali super komentare, tu su se mogli naći i oni negativni, s kojima sam se teško nosila, što danas i nije baš slučaj.

 

Danas govorimo o snimanju spota za tvoju novu pjesmu. Kakva atmosfera je vladala na snimanju? 

Bilo je prezabavno. Uživali smo u svakom dijelu snimanja. Imala sam super, cool, ozbiljnu ekipu koji su vodili računa o mom izgledu i svemu što bi se dešavalo iza kamere. Renata Ponjević (MUA), Emina Smaka Hena (styling), Belma Mujačić (kosa), Dario Šišul (foto) i naravno Jakov Sušac (kamera).  

 

Jakov i Dario Snimanje je prošlo baš onako kako smo i zamislili, bilo je i onih neplaniranih kadrova, za koje smo se odlučili tek pred kraj snimanja, riječ je o kadrovima iz hodnika.

 

Emina Smaka, stilistica - Magdalena - Renata Ponjević, MUAAmbijent koji smo dobili s color rasvjetom te cjelokupna atmosfera me je potaknula na ples. Poželjela sam plesati kroz cijeli spot, ali nažalost ta ideja nam se nije uklapala uz ostatak scenarija (haha). Na moju inicijativu, izbacili smo neke od planiranih scene, te ubacili kadrove ''Slow motion dance-a'' u kojima sam iskreno uživala.  

 Koji dio bi izdvojila kao omiljeni iz spota? 

Dio kada padam u vodu mi je omiljeni, u ovom slučaju predstavlja ''Padanje u bol i tugu''. Svi kadrovi u bazenu su zapravo metaforični prikaz, tuge i bola koje sam u pjesmi prihvatila i kojih se ne želim riješiti.

Ima tu još nekih zanimljivih dijelova koji imaju pozadinu iza sebe i koji su mi dragi, a neki od njih su: Crno kamenje u različitim veličinama, razbijanje stakla te kadrovi s disco kuglom koja spotu daje osjećaj 80 - ih.

 Koliko si učestvovala u samom smišljanju teme spota? 


Jakov i ja smo zajedno osmislili cijelu priču. Oboje smo već imali viziju kako bi spot trebao izgledati. S obzirom na to da su nam se ideje i vizije poklapale, u startu smo već znali da će snimanje biti čisto uživanje. 

 Da li si zadovoljna s cjelokupnom realizacijom ovog projekta? 

Itekako sam zadovoljna i ponosna. Godinu dana smo se bavili ovim projektom, laganim i sigurnim koracima smo planirali i rješavali probleme koji bi se našli na putu. Nije bilo jednostavno, jer ovo je moj novi početak. Moram spomenuti ljude koji su pratili svaki korak ovog projekta i kojima sam od srca zahvalna a to su: Mahir Sarihodžić, Nermin Puškar i Darko Juričić. 

Da li ovaj spot znači i izlazak cijelog albuma? 

Sve što vam mogu za sada reći jeste da je album u planu.  ;D

 

Šta je tvoj naredni korak u karijeri? 

Novi singlovi, album, koncerti…
 

Dario, kako je protekla suradnja sa Magdalenom? 


Na ovom projektu sam bio zadužen da pratim cijeli projekt fotografijama.
Kako mi ovo nije prvi put da radim s Magdalenom, već sam znao koliko će biti lijepo raditi! Magdalena je jako jednostavna i opuštena. Kada god smo radili fotografije, krenemo i ne možemo stati, izvučemo maksimum i uvijek napravimo više nego što smo očekivali i planirali.

Pored “behind the scenes” iskoristili smo dobro svijetlo i odlične setove za snimanje spota i u svrhu fotografiranja. Napravili smo mnogo odličnih portreta koje ćete imati priliku vidjeti uskoro. Raditi s Magdalenom je bio užitak kao i uvijek. Radujem se novim projektima!

 

Otkrij nam jednu anegdotu sa snimanja?


Pored fotografija, asistirao sam Jakovu za video kadrove prilikom snimanja. Najviše sam se bavio samim izgledom seta, rasvjetom, i specijalnim efektima.

Jedan od specijalnih efekata bio je i dim, kojeg nisam nimalo štedio pa smo u jednom trenutku snimanja na -7 etaži podzemne garaže prekinuti gromoglasnim protupožarnim alarmom i svijetlima, koji su se aktivirali u cijelom kompleksu. Nakon dolaska tehničara, nastavili smo snimanje, ali ipak s mrvicu manje dima. 

 


 

'Behind the Scenes' momenti

 

* * * 
Video: Jakov Sušac
Foto: Dario Šišul 
MUA: Renata Ponjević

Styling: Emina Smaka 
Hair: Belma Mujačić
 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno