Tako jednostavna, a tako savršena: Recept za krempitu za koju će vas sigurno tražiti tanjur više
Tekst:Bonjour.ba, Promotivni članak
GOURMETKada pomislimo na tradicionalne kolače, krempita je jedan od onih koji i dalje rado tražimo u omiljenoj slastičarnici, ali i tako rado pripremamo doma.
Idealna je poslastica za sve ljubitelje vanilije, a uz lisnatu koru koja se topi u ustima, postaje savršeno gorumet iskustvo na pauzi od posla ili tijekom obiteljskog ručka.
Upravo zato smo ju dodali i u Bonjour.cookbook Holiday edition, koji možete već sada besplatno preuzeti klikom OVDJE.
Osmišljena je u suradnji s bh food blogerom Harry Cooper koji nam je otkrio savjete za pripremu najukusnije kreme koristeći Podravka proizvode, uz koje ćete i vi postati majstori u pripremi ove kremaste slastice.
Sastojci:
- 300 g lisnatog tijesta
- 1 l mlijeka
- 150 g šećera
- 2 pakovanja Dolcela Bourbon vanilin šećera
- 1 pakovanje Dolcela pudinga od bourbon vanilije
- 2 jaja
- 50 g Dolcela šećera u prahu
Priprema:
Lisnato tijesto podijeliti na dva jednaka dijela te izvaljati na dimenzije kalupa u kojem pripremamo krempitu (idealno 20 cm x 35 cm). Tijesto izbockati viljuškom kako ne bi previše naraslo te peći u zagrijanoj rerni na 210 stepeni Celzijusa 10 minuta.
U međuvremenu pripremiti kremu tako što u 2 dcl od ukupne količine mlijeka izmiješamo Dolcela puding te ostatak stavimo da kratko prokuha. Žumanjke kratko umutiti sa šećerom i vanilin šećerom te postepeno dodavati u zagrijano mlijeko uz konstantno miješanje. Potom dodati i ostatak mlijeka s pudingom. Smanjiti temperaturu i nastaviti miješati dok ne dobijemo gustu smjesu te pomjeriti da se kratko ohladi. Umutiti bjelanjke u čvrstu kremu i dodati u smjesu pudinga kako bi dobili prozračnu kremu. Na dno dubokog kalupa za kolača postaviti jednu koru tijesta te premazati s kompletnom kremom i ravnomjerno razmazati. Prekriti s drugom korom i posuti sa šećerom u prahu. Prije serviranja ostaviti da se ohladi minimalno 2 sata.